2 noiembrie 2024

Ziua Internaţională a Muzeelor, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”

În data de 18 mai, la nivel mondial se serbează „Ziua Internațională a Muzeelor”. Anul trecut au participat la acest eveniment peste 37.000 de muzee din aproximativ 138 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Această zi este o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la rolul important pe care îl joacă muzeele în societate și pentru a promova accesul la patrimoniul cultural și istoric al lumii. Tema pentru anul 2023 este „Museums, Sustainability and Wellbeing”(„Muzeele, sustenabilitatea şi starea de bine”). Cu acest prilej, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” va avea loc, începând cu ora 12.00, Conferinţa de presă pentru lansarea proiectului „Muzeul prin simţuri”, proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și Consiliul Județean Bacău.

Publicul este invitat de asemenea, să viziteze expozițiile deschise la cele trei subunități ale Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”.



La Muzeul de Științele Naturii sunt deschise toate expozițiile permanente, plimbarea pe care o puteţi face în sera muzeului şi în grădina senzorială amenajată în aer liber, va fi atât prilej de relaxare, cât şi o ocazie de a vedea specii de plante interesante și de a afla detalii privind biologia lor. La Vivariu puteţi vizita expoziţiile permanente: „Păsări exotice cântătoare şi de ornament”, „Reptile şi amfibieni autohtoni”, „Peşti exotici şi autohtoni”, „Rase de porumbei” şi expoziţiile temporare: „Cânepa – trecut, prezent şi viitor”, „Sunet şi culoare în lumea păsărilor – papagalul” (expoziţie de fotografii) şi „Exponatul lunii”. Astfel, aveţi ocazia să observaţi diferite specii de animale vii şi să aflaţi informații științifice despre acestea.

Oferta culturală a subunităţii Observatorul Astronomic „Victor Anestin” cuprinde expoziţia permanentă „Universul de la Pământ la stele”, cu următoarele teme: „Sistemul solar”, „Astronautica”, „Grupuri stelare”, „Evoluţie stelară”, „Forma şi evoluţia Universului” şi expoziţia temporară: „Apa în Sistemul Solar”.

Cu ocazia acestui eveniment intrarea este gratuită!

Programul de vizitare este: Muzeul de Științele Naturii: 8.00 – 16.00 (intrarea ultimului vizitator 15.20); Vivariu: 9.00 – 17.00 (intrarea ultimului vizitator 16.20); Observatorul Astronomic „Victor Anestin”: 8.00 – 16.00 (intrarea ultimului vizitator 15.20).

Gheorghe Bălţătescu

 

 

 




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img