La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, in Sala de lectura a Bibliotecii, a avut loc un workshop intitulat „Cum sa invatam cu ajutorul proiectelor”.
Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului „Bacau si Lugano – Predarea informaticii Pentru o Societate Sustenabila” (BLISS), finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.
Programul evenimentului a debutat cu inregistrarea participantilor si o invitatie la ceai, intr-o atmosfera calda, unde cu totii au avut prilejul sa interactioneze si sa schimbe câteva idei despre viitoarele proiecte.
Cuvântul de deschidere a apartinut conf. univ.dr. Elena Nechita, coordonatorul proiectului, care a explicat studentilor si elevilor invitati despre posibilitatile de interactionare si lucru in echipa cu partenerii de la Universitatea della Svizzera italiana din Lugano, Elvetia. Apoi, prof. univ. dr. ing. Gabriel Lazar a prezentat conceptul de „dezvoltare durabila” si cum se poate construi o „societate durabila”. Despre „invatarea bazata pe proiecte” au vorbit conf. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu si lector univ. dr. Gloria-Cerasela Crisan.
Din partea Colegiului National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, prof. Lacramioara Margineanu a prezentat o parte dintre proiectele in domeniul informaticii ale liceenilor, iar conceptul de „munca in echipa” a fost abordat de conf. univ. dr. Bogdan Patrut si conf. univ. dr. Constanta Dumitriu, prin intermediul concursului „Cel mai bun proiect in echipa”.
Cei prezenti au mai aflat informatii si despre constructia unui robot de la Stefan Arsene, absolvent al Facultatii de Stiinte, programul de master Informatica Aplicata. Vizualizarea filmului „Swarmanoid: Towards Humanoid Robotic Swarms” a continuat tematica robotilor si a evolutiei acestora de-a lungul timpului, film ce face parte din proiectul Swarmanoid, dezvoltat de laboratoare din Belgia, Elvetia si Italia. In incheiere, „Managementul de proiect, sau drumul de la agonie la extaz” a constituit tema abordata de Mihai Bondar, Head of Business Development, la SCC Services România.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.