21 ianuarie 2025

Banii ajung de la cerșetor la traficant

Vrei să-i ajuți pe copiii cerșetori? „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”

Să bagi mâna în buzunar și să dai un leu unui copil desculț, așezat pe un carton în zona Pieței Centrale sau unui bătrân care cerșește în fața Bisericii Sf. Nicolae e o faptă bună ușor de făcut. Dai banul și pleci mai departe, cu sufletul împăcat, fără să-ți pui întrebări.

Adevărul e că acel copil ar trebui să fie la școală, nu în stradă și că e obligat să se lamenteze în frig de niște adulți care nu au chef să muncească. Asta încearcă să ne convingă campania „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, lansată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor” și axată pe prevenirea exploatării prin cerșetorie. Partenerii ANITP sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România.



La public, prin mass-media

Campania „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!” se va derula în perioada octombrie 2019 – mai 2020. Obiectivele urmărite de organizatori sunt informarea și sensibilizarea populației privind implicațiile exploatării prin cerșetorie, creșterea gradului de conștientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de ființe umane, informarea instituțiilor și organizațiilor cu privire la dimensiunea și formele de manifestare ale fenomenului, creșterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetățenilor, creșterea implicării în activitățile de prevenire a multiplicatorilor de opinieÎn cadrul campaniei, Centrul Regional ANITP va desfășura activități de informare și în instituțiile de învățământ din județele Bacău și Neamț.

„Implicarea presei și a altor multiplicatori de opinie în activitatea de informare și prevenire poate asigura o creștere a gradului de conștientizare și o reacție a publicului față de problema traficului de persoane”, arată Alina Rusu, coordonator al Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img