O echipa de voluntari de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau a obtinut locul I la un concurs national de proiecte intitulat "Impreuna 2011". Echipa bacauana a fost formata din patru eleve si un cadru didactic de la Colegiul National "Gh. Vranceanu". Competitia s-a desfasurat, la inceputul acestei luni (intre 5 si 10 septembrie), in statiunea Eforie Sud.
Voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Bacau au reusit performanta de a castiga un concurs national de proiecte intr-o competitie acerba la care au participat echipe din intreaga tara. Tema principala a proiectului bacauan au fost etnobotanicele, prezentate de echipa bacauana intr-o activitate, tip emisiune, institulata "Altfel … dar la fel ca tine!". Bacaul a fost reprezentat in competitie de voluntari ai Centrului Antidrog, elevi de la Colegiul National "Gh.Vranceanu", coordonati de un cadru didactic din aceeasi unitate de invatamant (Anca Boghian, Madalina Ichim, Laura Proca si Alexandra Radu – eleve, si prof.Cristina Chilianu). “Este un loc binemeritat, spun eu, pentru ca cele patru fete, impreuna cu profesorul coordonator, au reusit sa impresioneze juriul prin prezentarea inedita pe care au facut-o proiectului. Au participat si la toate atelierele organizate in competitie, au iesit pe primul loc si la proba de traseu, o competitie sportiva. Practic au iesit pe loc frutas la toate cele trei activitati ale proiectului”, a explicat inspector Marta Butnaru, specialist Educatie Invatamant CPECA Bacau. Proiectul "Altfel, dar la fel ca tine" a fost derulat deja si in scolile din Bacau si are ca scop implicarea unui numar cat mai mare de tineri, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai organizatiilor non-guvernamentale in lupta impotriva consumului de produse noi cu proprietati psihoactive, denumite generic etnobotanice. Beneficiarii directi ai proiectului sunt peste 1.600 de elevi, pe langa profesori, parinti si comunitate. “Acest proiect va continua si in acest an scolar in liceele si scolile generale din municipiul Bacau. Voluntarii nostri sunt stimulati de premiul obtinut si doresc sa participe in continuare in astfel de competitii si vor face ca acest proiect sa fie si mai atractiv si mai eficient, speram, prin mesajele transmise”, a mai adaugat inspector Marta Butnaru. Anul trecut, cu acest proiect, echipa bacauana, formata atunci din elevi de la Colegiul Economic "Ion Ghica", a obtinut locul II. In prezent, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau are un total de 25 de voluntari activi.
Roxana Neagu
“A fost inedit, neasteptat de frumos, un concurs complex. Am facut ceva diferit, cu prezentarea proiectului sub forma unei emisiuni in direct si cred ca asta a impresionat cel mai mult.”
Laura Proca, voluntar, clasa a XI-a
“Locul I pe tara demonstreaza ca suntem cea mai buna echipa. Ne-am dorit sa castigam acest premiu.”
Anca Boghian, voluntar, clasa a XI-a
“Ne asteptam la acest premiu pentru ca am muncit foarte mult pentru acest concurs. Ne-am intalnit aproape toata vara, am facut repetitii, pentru ca totul sa fie bine. Nu ne vom opri aici. Vom continua proiectul pentru ca mai avem multe de spus si de aratat.”
Madalina Ichim, voluntar, clasa a XI-a