Traversăm acea perioadă minunată din an când cu toții suntem prinși de magia sărbătorilor de iarnă, când sufletul ni se deschide și suntem mai predispuși să ne arătăm latura mai sensibilă și să îi ajutăm și pe cei mai puțin fericiți decât noi.
Suntem tot mai aproape de sărbătoarea Crăciunului iar copiii, plini de emoții, așteaptă vizita lui Moș Crăciun. Din păcate, sunt foarte mulți copii, mai ales cei din zonele rurale defavorizate, care doar au auzit de simpaticul bătrânel care împarte cadouri, dar la ei nu a ajuns niciodată.
Și în sufletele lor mici și curate spear că poate anul ăsta… Nu puțini sunt băcăuanii care auzit de poveștile unor copii nefericiți și au făcut tot ce au putut pentru a le alunga tristețea din ochi. S-au mobilizat, au făcut campanii de ajutorare, au strâns lucruri donate de alți băcăuani și le-au pregătit pentru a le duce micuților care le așteaptă cu sufletul la gură. Despre o astfel de campanie vom povesti astăzi, o campanie „botezată” „Visul Crăciunului” și care a fost inițiată de doi tineri băcăuani, Mara Giulia Gheorghiță, studentă la Iași, și Mateo Ipate, elev la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Demersurile celor doi vor aduce o rază de fericire chiar de sărbători la peste 100 de copii din satul Bărtășești, comuna Ungureni.
Apelurile Marei și ale lui Mateo a avut un ecou foarte puternic în mediul online, muți concitadini alăturându-se campaniei lor, iar câțiva băcăuani stabiliți în străinătate le-au trimis bani pentru a cumpăra dulciuri pentru acești copii. Cum le-a venit idea și cum s-a derulat Campania „Visul Crăciunului”, ne-au povestit chiar cei doi:
„În luna octombrie am văzut un filmuleț cu copii neajutorați din Nepal și ne-am gândit că și în România sunt copii care au nevoie de ajutor. Imediat după ce am vizionat acel filmuleț am început și demersurile pentru acest proiect: scrierea planului, logo, căutarea unui sat. Am încercat să căutam inițial pe site-urile mai multor instituții importante din Bacău, însă nu am găsit o listă cu sate vulnerabile. Așa că am început să mergem chiar noi în căutarea unui sat.
Astfel am ajuns în comuna Ungureni. După ce am făcut o plimbare prin satele comunei am descoperit satul Bărtășești. Am făcut rost de numărul de telefon al preotului din acel sat, fiind singurul în măsură să adune toți copiii într-un loc. Copiii au început să scrie scrisori pentru Moș Crăciun și ne-au fost livrate nouă de către preot. Imediat după, am început să postăm scrisorile lor și am fost surprinși de numărul mare de persoane care au dorit să se implice și să fie Moș Crăciun pentru un copil.”
După prima zi de campanie, mai mult de jumătate dintre scrisori au fost adoptate iar peste alte două zile s-au „dat” și celelalte astfel că toți cei 115 copii din Bărtășești și-au găsit „moșul”. Expeditorii scrisorilor către Moș Crăciun au vârste cuprinse între 6 luni și 14 ani și majoritatea și-au dorit geci și ghete să poată trece peste iarnă. Toate cadourile vor fi încărcate în mașini și vor fi duse copiilor la Bărtășești pe 23 decembrie.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.