Nederlandse Aardolie Maatschappij BV (NAM) a explorat pentru a descoperi zacaminte de petrol și gaze în Olanda inca din 1947, atât pe uscat cât și în larg.
„Obiectivele noastre principale sunt de a susține producției din zăcămintele existente, de a explora și de a dezvolta noi domenii, și de a obține mai mult gaz din zăcămintele existente prin utilizarea unor tehnici inovatoare. Avem peste 1.700 de angajați și ne desfășurăm activitățile noastre într-un mod sigur, durabil și eficient.”
Nederlandse Aardolie Maatschappij BV (NAM)
NAM este cel mai important producător de gaze naturale din Olanda și este unul dintre cei mai mari angajatori din nordul tarii. Productia de gaze naturale se ridică la aproximativ 75% din producția totală olandeza.
NAM produce si aproximativ 25% din totalul petrolului olandez. Această producție provine din câmpurile din Marea Nordului, zona Rotterdam și câmpul „Schoonebeek”. Compania foloseste o tehnica cunoscuta sub numele de „topografie seismica”, pentru a explora pentru petrol. Prin generarea artificiala de vibrații în sol, geologii pot depista pe hartă diversele straturi care alcătuiesc subteranul.
Pentru ca fiecare strat reflectă aceste vibratii diferit, datele sondajului poate fi traduse prin intermediul calculatorului într-o hartă a structurii subterane până la o adâncime de trei kilometri.
Prin analizarea rezultatelor, geologii pot identifica potențiale caracteristici petroliere.
Despre NAM:
– NAM are doi acționari: Shell (50%) și ExxonMobil (50%).
– Producția totală de gaze naturale de către ANM în 2011: 61300000000 m³.
– Producția de petrol totală în 2011: 431000 m³.
– Forța de muncă: 1700 de persoane; 47 de naționalități; forța de muncă indirectă: în jur de 5000 de persoane.
– Consumul total de energie în Olanda: 45% din gazele naturale.
– 56% din rezervele de gaze naturale ale Uniunii Europene se gasesc in Olanda.
– O gospodărie medie consumă 1.600 m³ de gaze naturale pe an.
– Până în prezent, producția de gaze a contribuit mai mult de 200 de miliarde de euro la trezoreria olandez.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.