Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau, si-a propus, ca in 2013 si 2014, sa promoveze obiectivele turistice ale judetului plecând de la o strategie care contine trei „pachete”: turismul de agrement, turismul cultural si turismul ecumenic. Primul e constituit din produse precum turismul montant aferent zonei Tg. Ocna si Slanic Moldova si arealul turistic Darmanesti, lacul de acumulare Poiana Uzului, asociate cu tratament balneo-terapeutic oferit de statiunea Sl. Moldova si de orasul Tg. Ocna. Al doilea pachet important pentru judetul Bacau ar fi „Turismul cultural”, care are in vedere promovarea Centrului de Cultura „Rosetti Tescanu – George Enescu”, casele memoriale „G. Bacovia” si „Nicu Enea”, Muzeul etnografic din curtea Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” si Castelul Stirbei din Darmanesti. Pachetul trei – „Turismul ecumenic” – vizeaza o parte din cele 24 de lacasuri de cult din zona Tg. Ocna: Biserica „Sfânta Varvara” din mina de sare, Mânastirea Magura Ocnei, Biserica Precista, Biserica de lemn „Cuvioasa Parascheva”, numita si „Domneasca”, Biserica „Buna Vestire”, numita ulterior si „Raducanu”.
Tur de ciclism, cu participare nationala!
Zestrea ecumenica a judetului mai cuprinde vechile biserici din Hârja si Poiana Sarata, Biserica Precista din Bacau, Mânastirile Runc si Ciolpani, biserica din Borzesti, Mânastirea Rachitoasa. Consilierii judeteni s-au deplasat la fiecare dintre aceste obiective, au filmat, au strâns informatii si au realizat materiale de promovare, care au format o baza de date. „Avem in vedere si implicarea ISJ Bacau, arata Ionel Floroiu. Concret, vrem sa organizam excursii gratuite pentru ca obiectivele vizitate sa ramâna in mentalul elevilor, iar ei sa devina, in timp, vectori de promovare ai turismului bacauan.” Ionel Floroiu mai are in vedere colaborarea, pe turism, cu judetele vecine si organizarea unui târg de produse traditionale, motiv pentru care si-a trimis subordonatul, in luna mai, sa vada târgul de la Cluj. „In fine, vrem sa organizam un tur de ciclism cu participare nationala, arata vicepresedintele CJ Bacau. Traseul nu este conturat deocamdata, mai intâi vrem sa ne consultam cu niste specialisti. Dupa ce vom stabili traseul vom calcula si bugetul.”
„Dintre cele trei pachete, e clar ca turismul de agrement si balnear este cel care are sanse mai mari de succes. Avem Salina Tg. Ocna si Parcul Magura, lacul Poiana Uzului, iar in curând vom avea si pârtie de schi la Sl. Moldova.”
Ionel Floroiu, vicepresedinte CJ Bacau
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.