9 noiembrie 2024

Vaccinarea, promovată de UNICEF

UNICEF România și Ministerul Sănătății au lansat campania de promovare a vaccinării „Copilăria, cel mai frumos cadou”, care are drept scop informarea părinților și a publicului larg despre importanța vaccinării copiilor. La eveniment au participat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Pieter Bult, ambasadorul UNICEF în România, Miljana Grbic, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie al Societății Naționale de Medicina Familiei, și reprezentanți ai medicilor de familie.

„Copilăria, cel mai frumos cadou” este o continuare a campaniilor door-to-door desfășurate în comunitățile vulnerabile din județele Bacău și Mehedinți de Ministerul Sănătății, OMS și UNICEF, în 2018.



„Părinții trebuie să fie informați”

Acest model a fost replicat și în alte județe de către reprezentanții DSP, care au participat la sesiuni de informare și au primit materiale video și tipărite. Urmarea a fost că rata de acoperire vaccinală ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) a crescut în aceste comunități la peste 90%. „Vaccinurile sunt sigure și eficiente. Părinții și tutorii trebuie să fie informați despre beneficiile vaccinurilor și despre locurile unde își pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea să le ofere acestora cel mai frumos cadou, Copilăria. În România, campaniile naționale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătățită. Absența vaccinării duce la reapariția unor boli ce pot fi ușor prevenite prin această măsură”, a spus Pieter Bult, UNICEF România.

Buhuși: „Eu am avut încredere în doctor”

Campania este susținută și de Organizația Mondială a Sănătății, la eveniment participând și Miljana Grbic, reprezentantul OMS în România, care a precizat că eforturile trebuie să se concentreze și pe implicarea celor mai sărace și mai marginalizate comunități. „Eu am avut încredere în doctor, că vrea ce e mai bine pentru copilul meu”, a spus Didina Maldan, unul dintre părinții din Buhuși care și-a vaccinat toți cei șapte copii în cadrul campaniei desfășurate de către Ministerul Sănătății și UNICEF. „M-am bucurat mult când mi-a spus că îl poate vaccina și pe cel mic”, un băiețel care suferă de o dizabilitate. Deoarece au avut rezultate foarte bune, campaniile door-to-door de informare și vaccinare vor continua și în 2019.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014