În această dimineață, jandarmii montani băcăuani au desfăşurat în staţiunea Slănic Moldova activităţi specifice de prevenire, constând în distribuitea de pliante informative, discuții cu turiștii și localnicii cu privire la modalitatea de acțiune în cazul în care observă prezenta unui animal sălbatic și solicitarea sprijinului în cazul unor situaţii de urgenţă, dar și despre principalele aspecte de interes referitoare la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, modul de deplasare pe traseele montane, respectarea indicaţiilor pe aceste trasee.
Jandarmii acţionează zilnic în staţiunile Slănic Moldova și Tg.Ocna pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.
Mulți aleg să petreacă timpul liber în natură, pe cărări de munte sau în zonele de agrement, iar traseele montane sunt o adevărată provocare, dar și un test de rezistență pentru începători.
Pentru a vă bucura de tot ce vă poate oferi natura, jandarmii vă transmit următoarele recomandări:
-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
-să vă echipați corespunzător zonei montane;
-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
-să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor;
-Nu hrăniți urșii și nu vă apropiați de aceștia pentru că pot fi periculoși!
-Respectați panourile de informare și avertizare!
-Dacă observați prezenţa unui urs la mare depărtare, e bine să faceți zgomot pentru a-l îndepărta!
Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.