Manifestările științifice anuale ale Universității „George Bacovia” vor avea loc la Bacău, în perioada 12-15 noiembrie 2019. Peste 200 de personalități ale științei din România vor participa în cadrul programului complex de evenimente, care cuprinde o Conferință internațională, „Economy Transdisciplinarity Cognition – ETC”, o conferință tematică de tradiție, DECRET, două momente de acordare a titlurilor de Doctor Honoris Causa, numeroase mese rotunde pe subiecte de actualitate.
Mese rotunde interesante
Seria de evenimente va debuta în data de 12 noiembrie cu sesiunea de dezbateri Modalități de lucru interactive în prevenirea consumului de droguri în școală, realizată în colaborare cu Centrul Regional de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, și continuă cu mesele rotunde Corupția în România este o problemă de nerezolvat? Specificul prevenirii și combaterii corupției în administrația publică din România și Universitatea și dezvoltarea mediului antreprenorial, coordonate de conferențiar Dr. Nelu Niță și lector Dr. Violeta Urban, Universitatea „George Bacovia” din Bacău. Vineri, 15 noiembrie, va avea loc workshop-ul Universitatea și piața muncii, moderat de conferențiar Dr. Florin-Mihai Căprioară.
Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa unor personalități naționale
Pe 13 noiembrie vor fi acordate titluri de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Oprea CĂLIN, Academia de Studii Economice din București, și profesorului universitar Aurel-Mihail ȚÎȚU, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Vor participa numeroși membri ai comunității academice a Universității “George Bacovia”, specialiști, practicieni și cercetători.
Conferința Internațională „Economy Transdisciplinarity Cognition – ETC”, Ediția a VII-a
Conferința Internațională „Economy Transdisciplinarity Cognition – ETC” este organizată în colaborare cu Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova și reprezintă un eveniment științific major ce facilitează un dialog relevant în vederea promovării inter și trans-disciplinarității, oferind totodată un cadru academic adecvat explorării științifice proactive și schimbului de idei din aria temelor de interes. Inedită va fi aici și manifestarea Rolul profesionistului și omului de știință în lumea contemporană, o sesiune de dezbateri a absolvenților Școlii doctorale a Academiei de Studii Economice București, îndrumați de Profesor universitar Dr. Doctor Honoris Causa Dumitru Marius Paraschivescu. Din lista de invitați fac parte și: Prof. univ. Dr. Oprea Călin, Academia de Studii Economice București; Prof. univ. Dr. Eugeniu Țurlea, Academia de Studii Economice București; Prof. univ. Dr. hab. Larisa Șavga, Rector Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova; Academician Valeriu Rudic, Academia de Științe a Moldovei; Academician Aurelian Gulea, Academia de Științe a Moldovei; Academician Ion Toderaș, Academia de Științe a Moldovei; Dr. În Științe Valeriu Bogdan, Academia de Științe a Moldovei.
Conferința „DECRET”, Ediția a V-a
Conferința națională cu participare internațională „Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective – DECRET”reprezintă un eveniment organizat cu scopul de a încuraja activitatea de cercetare și analiză, în vederea identificării celor mai performante modalităţi de prevenire și combatere a multiplelor forme de devianţă şi delincvenţă, oferind totodată un cadru academic adecvat explorării științifice proactive. Pe data de 15 noiembrie 2019 vor avea loc dezbateri în cadrul unei mese rotunde intitulateMetode și tehnici socio-profesionale de gestionare a comportamentelor infracționale în mediul penitenciar. Studiu: POLIȚIST DE PENITENCIARE – Tendințe, Provocări, Oportunități, la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, coordonată de Comisar șef de penitenciare Vasile SCUTARU, director Școlii.
Lansări de carte
1918 – Anul mântuirii neamului românesc, Editura QUADRAT, Botoșani, 2018,Autor: Prof. Dr. Gică MANOLE,Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Jud. Botoșani, carte prezentată de Conf. univ. Dr. Alexandru AMITITELOAIE.
Intelectualul în labirint,Editura VASILIANA, Iași, 2019, Coordonatori: Anca DIMITRIU, Ana-Irina IORGA, Ana-Elisabeta TOMORUG, carte prezentată de Dr. Valentin Stelian BĂDESCU.
Aleea prevenirii
În cadru Universității George Bacovia din Bacău vor fi prezenți reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspectoratul de Poliție al Județului Bacău, Agenția Națională Antidrog, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău, Penitenciarul Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Poliția Locală Bacău, Primăria Comunei Sarata, jud.Bacău care vor organiza standuri tematice de bune practici în domeniul prevenirii devianței, delincvenței și criminalității.
Manifestările științifice anuale ale Universității George Bacovia din Bacău sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, Primarului și Consiliului Local al Municipiului Bacău.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.