21 noiembrie 2024

Universitatea „George Bacovia” din Bacău continuă tradiția antreprenorială

Miercuri, 3 noiembrie 2024, Universitatea „George Bacovia” din Bacău a organizat, în cadrul Proiectului „Incluziune socială și profesională prin întreprinderi sociale”, un eveniment de informare privind activitățile care urmează să se desfășoare în perioada de implementare. Proiectul este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN+, Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027 și se derulează în parteneriat cu Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București și CIT-IRECSON Centrul de Informare Tehnologică, în perioada 1 octombrie 2024 – 31 decembrie 2026. Bugetul total al Proiectului este de 14.870.427,31 lei (din care 14.709.873,24 lei asistență financiară nerambursabilă și 160.554,07 lei cofinanțare).

La eveniment au participat atât reprezentanți ai mediului economic, instituțiilor publice, ONG-urilor, asociațiilor, patronatelor cât și persoane peste 18 ani interesate de a începe o activitate independentă.



Temele abordate în cadrul evenimentului „Economia socială – avantaje sociale” se referă la activitățile de selecție a Grupului Țintă, desfășurarea programului de formare în domeniul Antreprenoriatului social, furnizarea de informații cu privire la planurile de afaceri care urmează să fie sprijinite, legislația aplicabilă domeniului economiei sociale și a ajutorului de minimis, riscurile și beneficiile antreprenoriatului, legislația aplicabilă mediului de afaceri.

Universitatea „George Bacovia” continuă să fie un model în promovarea inovării sociale și antreprenoriatului, contribuind activ la dezvoltarea comunităților urbane, iar indicatorii Proiectului subliniază impactul său major: 136 de persoane vor beneficia de activitățile din cadrul proiectului, având acces la formare antreprenorială și mentorat; 122 de participanți din grupul țintă vor finaliza cursuri de formare în domeniul Antreprenoriatului social, vor obține certificate recunoscute de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și vor participa la sesiuni de schimb de bune practici și instruiri; 21 de întreprinderi sociale vor fi create în mediul urban, având un impact pozitiv atât asupra comunității, cât și asupra economiei locale; 136 noi locuri de muncă vor fi generate în cadrul acestor întreprinderi sociale, contribuind la creșterea ocupării forței de muncă în cele trei regiuni de implementare: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia.

„Universitatea George Bacovia își reafirmă angajamentul față de educația antreprenorială și dezvoltarea comunității, implementând un nou proiect dedicat susținerii inițiativelor sociale și dezvoltării de noi locuri de muncă în mediul urban. Acest proiect inovator își propune să aducă beneficii directe pentru un număr semnificativ de participanți și să stimuleze economia locală prin crearea de noi întreprinderi sociale. Proiectul implică activități de formare, mentorat și sprijin financiar pentru dezvoltarea unor întreprinderi sociale durabile. Un aspect esențial al proiectului este subvenția financiară oferită pentru susținerea planurilor de afaceri viabile. Pentru fiecare plan de afaceri aprobat, se acordă o sumă maximă de 496.380 lei ca finanțare nerambursabilă, iar în total, proiectul prevede alocarea a 10.423.980 lei pentru cele 21 de întreprinderi sociale selectate. Ne dorim să inspirăm tinerii să adopte un spirit antreprenorial și să aducă o schimbare reală în societate. Prin acest proiect, creăm nu doar afaceri sustenabile, dar și locuri de muncă și noi oportunități pentru mediul urban,” a declarat Lect. univ. Dr. Violeta Hazaparu, Manager proiect.

Persoanele interesate de activitățile proiectului pot obține detalii suplimentare la tel. 0234/562600, e-mail incluziune@ugb.ro sau accesând site-ul Proiectului https://incluziune.ugb.ro/.

 




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014