21 noiembrie 2024

Universitatea „George Bacovia” din Bacău – centru al excelenței academice și colaborărilor transfrontaliere

În perioada 18-22 noiembrie, Universitatea „George Bacovia” din Bacău organizează evenimente de amploare în cadrul Manifestărilor Științifice Anuale. Primele trei zile ale evenimentului au fost marcate de un program diversificat, menit să creeze punți între studenți, elevi și mediul academic. Workshopuri pe teme de interes actual, vizite ale studenților la instituții-cheie din Municipiul Bacău, dar și incursiuni ale elevilor de liceu în Universitate au fost doar câteva dintre activitățile care au avut loc. De asemenea, sesiunea științifică studențească a oferit tinerilor ocazia să-și prezinte ideile inovatoare și să interacționeze cu profesori și specialiști.

„Este o bucurie de nedescris să vezi Universitatea noastră atât de plină de energie, idei și entuziasm! Participarea numeroasă la Manifestările Științifice Anuale – de la studenți și elevi la profesori, specialiști și experți – demonstrează puterea comunității noastre academice. Universitatea „George Bacovia” a vibrat de tinerețe și inspirație în aceste zile. Mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru energia pe care au adus-o la acest eveniment memorabil!” a declarat dna. Lect. univ. Dr. Violeta HAZAPARU, Decanul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative



Pe 21 și 22 noiembrie, evenimentul intră în faza dedicată cercetării academice, aducând în prim-plan cadre didactice, experți și specialiști din domeniile economic, administrativ și juridic. Astfel, au loc două conferințe internaționale de anvergură: Economy Transdisciplinarity Cognition (ETC) – EXPLORING DIGITAL TRANSFORMATION IN BUSINESS AND PUBLIC MANAGEMENT – Ediția a IX-a și Deviance and Criminality. Evolution, Trends, Perspectives – DECRET – TRANSFORMING DEVIANCE AND CRIMINALITY IN THE DIGITAL ERA, Ediția a VII-a.

„La aceste conferințe s-au înscris peste 180 de participanți din România, Croația, Mexic, Republica Moldova, Bosnia și Herțegovina, Albania, SUA, Spania, Ucraina, Portugalia și Ungaria cu 136 de articole științifice. Numărul mare de cercetători înscriși subliniază interesul deosebit al comunității academice pentru temele discutate și evidențiază necesitatea unui dialog interdisciplinar într-un context global caracterizat de schimbări rapide și profunde” a declarat Președintele Comitetului de organizare a Manifestărilor Științifice Anuale ale Universității „George Bacovia” din Bacău, Director Departament Didactic și de Cercetare, Lect. univ. Dr. Gabriela-Daniela BORDEIANU.

Instituțiile care colaborează la organizarea conferințelor sunt: Universitatea Aleksandër Moisiu din Durrës, Albania; University College “CEPS – Center for Business Studies” din Kiseljak, Bosnia și Herțegovina; University Department of Professional Studies, Universitatea din Split, Croația; Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova, Chișinău; Polytechnic Institute of Viseu, School of Technology and Management of Lamego, Portugalia; Florida Universitària, Spania; Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova; Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova; Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, România; Asociația Criminaliștilor din România; Centrul Național de Expertize Judiciare Chișinău, Republica Moldova; Academia Română – Institutul National de Cercetari Economice „Costin C. Kiritescu”, Institutul de Cercetare a Calității Vieții; Institutul de Cercetări Juridice – Academia Română „Acad. Andrei Rădulescu” și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna.

De asemenea, în Universitate sunt prezenți și reprezentanți ai rețelei locale „PREVNET – Rețeaua serviciilor de prevenire și asistență”, care joacă un rol crucial în combaterea fenomenelor de devianță și criminalitate. Rețeaua „PREVNET” reunește o serie de instituții care lucrează împreună pentru implementarea unor măsuri eficiente de prevenire și intervenție, având ca obiectiv reducerea comportamentelor deviante și oferirea unui sprijin real persoanelor aflate în dificultate. Printre partenerii activi ai rețelei care se află cu standuri de prezentare în Universitate sunt: Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău „Ștefan cel Mare”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maior „Constantin Ene” Bacău, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău, Penitenciarul Bacău, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, Centrul Educativ Târgu Ocna, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, Poliția Locală Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău.

Astfel de evenimente consolidează poziția Universității „George Bacovia” ca centru de excelență academică și un promotor al dialogului intercultural și interdisciplinar. Concluziile și propunerile rezultate din aceste conferințe, întâlniri, prezentări și dezbateri contribuie la dezvoltarea unor strategii eficiente, adaptate nevoilor societății contemporane.

„Manifestările Științifice Anuale sunt un prilej unic de a demonstra forța comunității noastre academice și angajamentul pe care Universitatea „George Bacovia” îl are față de educație, cercetare și colaborare internațională. Este impresionant să vedem cum, an de an, acest eveniment crește în amploare, reunind participanți din diverse țări și din multiple domenii de expertiză.

Numărul mare de studenți participanți, elevi, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, cercetători și specialiști care ne-au trecut pragul în această săptămână subliniază impactul pe care Universitatea noastră îl are nu doar în comunitatea locală, ci și pe plan național și internațional. Prezența unor parteneri de prestigiu din țară și din străinătate, dar și colaborarea cu instituții locale și regionale, demonstrează valoarea dialogului interdisciplinar și intercultural, atât de necesar în lumea de astăzi.

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment – de la echipa academică și partenerii instituționali, până la studenții care au adus energia și entuziasmul lor. Aceste zile ne-au arătat încă o dată că Universitatea noastră nu este doar un spațiu de învățare, ci și un centru al inovării, colaborării și inspirației pentru viitor” a declarat Rectorul Universității, dl. Andrei Octavian PARASCHIVESCU. 

Toate activitățile din această săptămână sunt organizate cu sprijinul Consiliului Local Bacău și Consiliului Județean Bacău.




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014