La Centrala Artelor ,,In Context” din stațiunea Slănic-Moldova (lângă Vila ,,Siam”, clădirea cu turnul roz), va avea loc, vineri, 5 iulie, între orele 16.00 – 19.00, evenimentul ,,Joc de Societate pe Tema Apei”, organizat de Asociația de Artă ,,In Context Slănic-Moldova” și British Council România, în cadrul proiectului ,,Flowing Streams”.
Alături de artistul și scriitorul londonez Harun Morrison, toți cei prezenți vor avea ocazia să participe la co-crearea unui joc de societate inspirat din tematica apei. Lucrând în grupuri, participanții vor primi o serie de șabloane și pictograme specifice jocurilor de societate (de exemplu: o picătură de apă, munți, o fântână, o sticlă de plastic), cu scopul de a concepe propriul sistem de reguli. Jocul va fi inspirat din diferite sugestii și cercetări care fac referire la diversele aspecte ale geologiei, ecologiei, mitologiei locale și turismului de sănătate.
Evenimentul va fi urmat de o discuție despre proiectul ,,Flowing Streams”, în compania artistului Harun Morrison, curatoarei Adelina Luft, directorului British Council Romania, Andrew Glass, managerului cultural British Council, Tamina Bojoancă si a gazdei ,,In Context Slănic-Moldova”, artista plastică Alina-Georgiana Teodorescu.
,,Vă invităm să vă alăturați acestei experiențe creative și provocatoare, care își propune să aducă laolaltă perspective diferite asupra ecologiei apei și să genereze discuții constructive, generatoare de idei și soluții noi pentru un viitor sustenabil”, a spus Alina-Georgiana Teodorescu.
,,Flowing Streams” este un proiect care desfășoară în România o serie de rezidențe artistice în zonele din România care explorează abordări locale ale ecologiei culturale a apei, conceput și dezvoltat de ,,Eunic România”. Acesta implică șapte instituții culturale care își desfășoară activitatea în România – British Council, Centrul Ceh, Ambasada Țărilor de Jos, Goethe-Institut, Institutul Italian de Cultură, Institutul Polonez și Fundația9, fiecare angajată în susținerea unei rezidențe. Proiectul a fost încadrat de acest consorțiu de parteneri europeni, în colaborare cu curatorul Adelina Luft.
,,In Context Slănic-Moldova” este un proiect de rezidență artistică internațională inițiat și coordonat de Alina Georgiana Teodorescu, originară din Slănic-Moldova. Început în 2017, programul sprijină creația artiștilor interesați de ecologie și comunitate, dialogul între artiștii români și internaționali, participarea comunității locale și a școlilor din regiune la activitățile din timpul rezidenței, precum și revitalizarea potențialul turistic al stațiunii.
Romulus-Dan BUSNEA