2014 – Cum sa supravietuiesti urmatoarei crizei mondiale, cartea lui Nicholas Boyle, universitar de Cambridge, lanseaza ideea, potrivit OneJive.com, ca 2014 va fi un an crucial, cu evenimente care vor face ca secolul sa fie unul de saracie si razboaie sau de pace globala. El sustine ca evenimentele care vor avea loc în urmatorii câtiva ani vor avea un impact crucial chiar asupra destinului rasei umane.
Aceste evenimente vor duce la un secol de razboaie si saracie sau la un viitor prosper si pasnic. Profesorul considera ca recesiunea este primul semn al schimbarilor care vor avea loc. Autorul mai sustine si ca epoca statelor nationale este depasita, iar acum lumea este alcatuita din organizatii globale.
Nu trebuie sa fii atins de geniul profetiei, precum Nostradamus, atunci când preconizezi, precum Boyle, ca actuala criza financiara ar putea fi doar începutul unei crize globale grave, si ca S.U.A. are un rol principal în determinarea directiei pe care o va lua istoria. În functie de deciziile liderilor americani, sustine el, omenirea va începe fie un secol de violenta si saracie, fie un secol dominat de Pax Americana.
Dar când Boyle începe sa-si fundamenteze premonitiile cu argumente istorice, începi sa te gândesti daca nu cumva este un Nostradamus de Cambridge. El reaminteste ca în timpul fiecarui secol al istoriei umane, în primii 20 de ani am asistat la evenimente care au schimbat lumea. În 1517, Martin Luther a scris „Tezele de la Wittenberg”, care au marcat miscarea Reformei si începutul protestantismului.
1618 a fost începutul a 30 de ani de razboi, un conflict religios care a afectat întreaga Europa. În 1815, dupa ce Napoleon a fost învins, a avut loc Congresul de la Viena, care a început o era de relativa stabilitate în Europa.
Un conflict uman catastrofal, Primul Razboi Mondial a izbucnit la începutul lui 1914… Universitarul crede ca fiecare secol are un caracter bine definit, care se stabilizeaza în primii 20 de ani, la fel ca si personalitatea oamenilor.
Modificarile dintre generatii au, de asemenea, un rol important, pentru ca ele marcheaza înlocuirea ideologiei vechi cu alta noua. „Marile schimbari economice duc la mari schimbari politice, iar noi nu le-am vazut pe acestea, înca. Cred ca va mai veni o criza, iar singurul lucru neschimbat este colosul american. si-a pierdut puterea economica, dar pastreaza puterea militara, adica va avea un rol crucial în ce va urma. Depinde daca acest colos va sti sa reactioneze mai bine decât Imperiul Britanic înaintea Primului Razboi Mondial. Singurul drum linistit înainte este continuarea Pax Americana, dar lumea trebuie sa vada altfel America si America trebuie sa se vada altfel pe ea însasi“, spune Nicholas Boyle, coform sursei citate.
Un inginer ucrainian, Alexander Lazarev, sensibilizat, probabil, si de derapajul cronic al democratiei de la Kiev, sustine ca a decriptat recent, printre catrenele lui Nostradamus, chipul unui 2014 plin de atentate si conflicte armate care vor pune pe jar omenirea timp de vreo zece ani. În 2014, sustine el, patru premieri importanti ai lumii vor fi victimele unor atentate. Un conflict armat, ar prezice Nostradamus, va izbucni în Peninsula Indostan ( denumirea veche a zonei care cuprinde India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Insulele Maldive, Bhutan si Nepal), conflictul riscând sa se transforme într-un Al Treila Razboi Mondial, care va începe în noiembrie 2014 si se va încheia în octombrie 2024.
Nostradamus, nascut în 1503, a devenit celebru datorita lucrarii „Les Propheties” (1555), care contine profetii sub forma de catrene si care acopera o perioada întinsa pâna în anul 3797. În total, Nostradamus a facut 6.338 de profetii. Pe noi, traitorii infernului mioritic, pâna si apocalipticele profetii nostradamusiene ne cam lasa indiferenti, în vreme ce prezicerile lui Nicholas Boyle aproape ca n-au nimic înspaimântator în ele. Are si supravietuirea în infern avantajele sale…
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.