15 noiembrie 2024

Un bebeluș de 4 luni a murit într-un accident rutier

Un copil de numai patru luni de zile a murit duminică-noapte într-un accident rutier petrecut pe DJ 156 B Blăgești – Buhuși. Un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani s-a răsturnat în afara părții carosabile.

La data de 04 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier, în urma căruia trei persoane au necesitat îngrijiri medicale şi una a decedat.



Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un tânăr de 24 de ani, din Buhuşi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 156 B ce face legătura între oraşul Buhuşi şi localitatea Blăgeşti, pe fondul consumului de alcool şi a vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a trei persoane, respectiv doi adulţi, de 20 şi 24 de ani şi un minor de un an şi 11 luni, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, necesitând internarea, precum şi decesul unui minor de 4 luni.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele de afectare a capacitaţii de conducere. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier creşte exponential.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Alte titluri

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014