* Jurnaliştii mai tineri nu înțeleg imparțialitatea și o confunda cu „justiția socială”, au avertizat foștii editori BBC. O generație care a crescut cu rețelele sociale consideră că a fi imparțial și a spune ceea ce consideră că este corect sunt aceleași lucruri. Richard Sambrook este acum profesor de jurnalism și a spus că studenții săi nu văd imparțialitate în același mod în care o fac generațiile mai vechi. „Am vorbit cu studenții despre imparțialitate… și aceștia ar putea spune: „Ei bine, corectitudinea se referă la justiția socială”. Trebuie să încercați să reformulați argumentul. Cu politicile identitare, ei au un concept foarte diferit despre ceea ce este corect”, a spus el.
* Aparent, în topul parolelor folosite de români, se află „andreea”, care necesită programelor de spart parole un timp de 17 minute ca să fie aflată, spre deosebire de „steaua”, care necesită doar 2 minute. Mai tari decât „andreea” sunt parolele „mădălina”, „anamaria” sau „teiubesc” care sunt sparte în 3 ore. Peste toate este „calculator” – 12 zile
* Dacă ați văzut «Cele trei zile ale Condorului», o să vă placă și serialul «Condor», bazat pe film și pe cartea care a inspirat filmul. Ce e mai mișto la serial este că intriga vorbește despre un complot al unei grupări din CIA de a elibera un virus special creat în laborator, în vreme ce unul dintrei cei care au finanțat acțiunea cumpără en-gross acțiuni la companiile farmaceutice care fabrică antidotul. Nu e mișto!? Prima serie a fost lansată în 2018.
* Un jandarm a căzut de pe cal și acum e cercetat de procurori. S-o fi plâns calul? Dincolo de ironie, să mai notăm o premieră românească. Ce mai urmează să dăm în judecată cărămizile de care ne împiedicăm, apa fierbinte cu care ne frigem, vântul care ne dă jos pălăria?!
* România a încercat să impună o «taxă de solidaritate» pe cifra de afaceri a marilor companii. Imediat după ce s-au încruntat reprezentații «aliaților strategici», ideea s-a fâsâit.Ungaria n-a stat să se uite după cine ce comentează și a crescut taxa specială pe cifra de afaceri a supermarketurilor de la 2,5 la 2,7 la sută și în plus, le obligă să predea alimentele pe cale să expire pentru a sprijini cauzele sociale.
* FranceInfo: Agenția Națională de Securitate a Sănătății recomandă evitarea măștilor FFP2 care conțin grafen, ca măsură de precauție din cauza unei „lipse de informații cu privire la grafenul folosit de producători și cu privire la toxicitatea acestei substanțe, în special pe termen lung”. ANSES recomandă autorităților publice să acorde prioritate comercializării sau punerii la dispoziție a măștilor fără grafen”, a menționat agenția într-un comunicat de presă, după un raport de expertiză solicitat de Direcția Generală a Sănătății.