După ce Anglia a bătut Germania la Euro 2020, fanii britanici au cântat tradiționalul „Ten German Bombers”, cântec pentru copii în WW2, dar utilizat acum la confruntările fotbalistice dintre briți și nemți. Problema e că acest cântec a fost interzis de UEFA pe motiv că e discriminatoriu și nerespectuos. Motivul? Versurile! Cântecul e ca ăla cu elefantul care se legăna pe pânză de păianjen și pentru că nu se rupea, a mai venit un elefant. Adică, se cânta „În aer erau 10 bombardiere germane” de vreo patru ori și urmează „Și RAF din Anglia doboară 1”. Se continuă cu versurile până când nu mai rămâne nici un avion.
E sezonul catravetilor murați, ăia lăsăți să se bălăcească în saramură la umbra viței de vie, în borcanul sigilat cândva cu folia de celofan legată cu sfoară și azi cu capac care se înșurubează. Indiferent cum îl închizi, înăuntru o adevărată uzina chimică pregătește trecerea castravetelui abia cules într-o nouă viață. Crocant, sărat, puțin acrișor și înnobilat cu arome de mărar, castravetele însoțește princiar un pilaf țărănesc cu pulpă de pui sau poate fi onorat de unul singur, fără nici un fel de adăugiri, într-o după-amiază de vară, pentru un efect răcoros imediat. Evident, efectul este potențat de o bere rece, care lăcrimează discret în colțul mesei.
Dacă nu știați de unde le vin ăstora ideile cu raportările trimfaliste, când ne spun că alimentele s-au ieftinit și că trăim mai bine, iaca am aflat: e o strategie copiată după cea a Casei Albe. Echipa social-media de la Washington a făcut o postare conform căreia meniul de 4 iulie de anul acesta e mai ieftin cu 16 cenți decât anul trecut. Adică planul economic al lui Biden funcționează! NY Post comentează, însă, că echipa de socializare a Casei Albe a uitat să se adreseze Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) înainte de a publica informația. Și asta pentru că USDA a menționat că indicele prețurilor de consum pentru cumpărăturile de alimente din supermarketuri a crescut cu 0,7 la sută față de luna mai a anului trecut. USDA a precizat, de asemenea, că prețurile magazinelor alimentare și ale supermarketurilor vor crește între 2 și 3% în acest an. La începutul acestei luni, Departamentul Muncii a raportat că indicele său al prețurilor de consum a arătat că inflația a crescut cu 5% din mai 2020, cea mai mare creștere pe 12 luni de la o creștere de 5,4% pentru perioada care s-a încheiat în august 2008.
Aveam la vreo doi kilometri de sat un pârăiaș care făcea legătură între două lacuri. De fapt, menirea lui era să dreneze apa de pe ses, dar când ploua se mai umfla și devenea loc bun de scăldat. Partea mai mișto era că pe ambele maluri erau lanurile de porumb ale CAP-ului. Și ce mai mergeau niște păpușoi pe jar după o scaldă! Cu condiția să nu te vadă paznicii, caz în care un trecător străin s-ar fi mirat tare de plutonul de plozi în chiloți care ar fi aleargat pe șosea și ar fi notat că, în România, copiii sunt forțați de crunta dictatură să se antreneze pe caniculă pentru cursele de 1500 de metri cu obstacole…