15 noiembrie 2024

Ultima ședință din 2020 a Consiliului Județean, la cote normale

Ultima întâlnire, din acest an, a Consiliului Județean (CJ), care a avut loc astăzi, 28 decembrie 2020, nu a fost însă lipsită de contre, în ciuda atmosferei de sărbătoare care ar fi trebui să învăluie întreaga asistență.

Astfel, încă de la debut, consilierii județeni constituiți în așa-zisa alianță anti PSD, coagulată în jurul Partidului Național Liberal, au reclamat tabletele primite de aleșii județeni în scopul participării online în ședințele viitoare, subiect care, deși nu figura pe ordinea de zi, a consumat minute bune din timpul alocat ședinței. Ulterior, consilierii au trecut la treburi mai serioase, reușind, în timp optim, să aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului, măsură propusă ca urmare a alocării, luna trecută, a circa 9 milioane de lei DGASPC, pentru asigurarea salariilor angajaților din această instituție, precum a stimulentului acordat, în primăvară, medicilor și asistenților din Spitalul Județean de Urgență Bacău aflați în prima linie în lupta cu COVID-19.



Totodată, s-a avut în vedere și sprijinul acordat, în vară, aeroportului din Bacău, a cărui activitate a fost afectată de pandemia de coronavirus. A urmat, printre altele, proiectul de stabilire a unor taxe locale (în domeniul urbanismului și în cel cultural), atât în privința Complexului Muzeal de Istorie ,,Iulian Antonescu”, a Muzeului ,,Ion Borcea”, cât și a Bibliotecii Județene ,,C. Sturdza”, Filarmonicii ,,Mihail Jora” sau Ansamblului Folcloric ,,Busuiocul”. Consilierii au decis menținerea la nivelul actual a taxelor, vechi din 2016. Discuții ceva mai aprinse s-au mai purtat și pe subiectul propunerilor făcute de președintele CJ în privința membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism care funcționează pe lângă Consiliul Județean. Practic, aleșii județeni s-au contrat pe desemnarea anumitor persoane care vor activa în cadrul ATOP, discutând atât vizavi de cei care vor reprezenta societatea civilă (în speță, notarul Sorin Umbrărescu sau primarul din Dofteana, Ioan Bujor), dar și de numirea în acest organism a șefului Poliției Locale Bacău, Lucian Iftene.

Totodată, unii consilieri județeni au fost curioși să afle dacă vreun membru propus în ATOP este „angajat politic”, insistând și pe indemnizația pe care aceștia o vor primi pentru fiecare ședință la care vor participa. La final, s-a stabilit ca toți cei desemnați să încaseze suma de 3.700 de lei brut (circa 2.000 de lei net).




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014