„Am reușit împreună. I-am convins. Testarea largă a populației e soluția sănătoasă. Testele rapide pot face difereța. Au comandat 1.000.000. #Testați, testați, testați. Și izolați!”, scrie medicul Tudor Ciuhodaru.
„Vreau ca măcar acum (de peste 2 luni trag semnale de alarmă toate personele suspecte (așa cum recomandă clar OMS!!!) sau expuse să beneficieze de acest test.
Propun (din nou!) introducerea urgentă a unui Program național de testare largă a populației și ca acest proiect să demareze rapid la Iași. Eu zic că se poate! Vă mulțumesc tuturor care m-ați susținut în acest demers. #reușimîmpreună
Sunt 10 avantaje evidente:
!!! Pot fi făcute în Romania 1000000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), nimeni nu va scăpa nedectat- până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele (Dacă la cei din carantină apar IgG mai sunt ținuti 7 zile și scoși din carantină, sunt vindecați și nu mai transmit virusul)
1. Ușor de efectuat (ca un test de sarcină).
2. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie).
3. Rapid – durează doar 15 minute
4. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv).
5. Se pot utiliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat?!)- spitale, vamă (! Atenție la șoferii pe coridorul verde), aeroporturi, gări, salvare, SMURD, prespital, în triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) în toate orașele și comunele din țară.
6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poți instrui studenți, rezidenți, polițiști, jandarmi, administrația locală, personal din hipermarket)
7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile și peste 21 de zile și nimeni nu va scăpa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta!
8. Poți lua imediat măsuri stricte (pe principiul testează-izolează) pe care îi responsabilizezi și îi duci în carantină strictă în spital) înainte ca focarele să devină prea mari.
9. (!) Precizează și stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescența.
10. E ieftin și fiabil. La PCR trebuie 3 detectări făcute, 2 din spută și 1 din fecale, poti să nu nimerești bine perioada sau ai mari erori la recoltare (din nas, găt). Durează 24 de ore, presupune personal specializat și spitale, e scump și necesită aparate speciale. România nu are și nu va avea niciodată capacitatea de a face astfel de teste.
Pandemia NU se tratează ca o boală obișnuită. E nevoie urgent de un plan B. Cine aduce testele rapide va câștiga lupta, cine nu va scormoni doar și va ajunge ca în Italia”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.