Trei noi consilieri județeni

    Ieri, 27 februarie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean la care au participat, pe lângă cei 34 de consilieri județeni, și directorii aparatului de specialitate, precum și șefii instituțiilor din subordinea CJ. Întâlnirea a inclus nu mai puțin de 26 de puncte, fiecare cu importanța sa, toate votate în unanimitate, cu excepția ordinei de zi, respinsă de consilierii PNL, pe motiv că unul dintre subiectele suspuse votului (raportul de activitate al Președintelui CJ) a fost transmis tardiv, neputând a fi consultat de aceștia.



    Primele puncte suspuse votului au fost validările celor trei consilieri județeni PNL, respectiv Bogdan Andrei Vicol, Vasilică Busuioc și Lupu Gabriel Stănică, care vin să-i înlocuiască pe Liviu Miroșeanu (devenit, între timp, prefect al județului), Mihai Mititelu și Claudiu Constantin Năstasă. A urmat premierea cu diplome și sume de bani (între 100 și 300 de euro fiecare) a sportivilor și a antrenorilor de la secțiile de haltere și judo din cadrul CSM Bacău, pentru performanțele obținute la competițiile naționale și internaționale de anul trecut.

    Sportivii premiați de CJ sunt judoca Mircea Croitoru, Cosmin Tamba, Lavinia Bălan, Miruna Vultur, Andrei Florin Buga, Ștefan Buga, Dragoș Cremene, împreună cu antrenorii Aurel Chelariu și Constantin Cremene, precum și halterofilii Alice Halmac, Gabriela Daviduță, Cosmina Adriana Pană, alături de antrenorii George Călin și Ion Călin. A fost un gest de recunoaștere pentru reușitele obținute la Campionatul European de Judo de la Varșovia, la Campionatul Balcanic de judo U15 de la Skopje, cât și la Campionatele Europene de juniori II U15 de la Eilat, Israel, precum și la cele naționale de gen. „Felicitări, domnule antrenor, pentru tot ce faceți alături de sportivi, faptul că i-ați descoperit și i-ați antrenat să ajungă la asemena performanțe”, a transmis președintele Sorin Brașoveanu.

    Un alt punct votat de majoritatea consilierilor a fost și raportul pe 2019 a Consiliului Județean, în fapt o enumerare a tuturor proiectelor dezbătute și aprobate de aleșii județeni, în mandatul de până acum, de la cele legate de infrastructură sau cele din Sănătate, la cele sociale sau de mediu.

    „Aici, se regăsește modul în care au fost duse la îndeplinire investițiile, în 2019, respectându-se legislația și toate procedurile în vigoare, evident, în care se regăsește și munca din 2016, 2017 și 2018. Pentru că, în urma consultării cu populația și actualizând strategia de dezvoltare a județului, a reieșit o serie întreagă de proiecte, după care s-a stabilit o prioritizare și apoi căutarea surselor de finanțare.

    Practic, realizările din 2019 reprezintă munca celor doi-trei ani de zile în care dvs. ați votat aceste proiecte”, a arătat președintele CJ, Sorin Brașoveanu.

    Pe scurt, în perioada 2016-2020, s-a reușit atragerea de fonduri în diverse proiecte în tot județul, cu o valoare totală de peste 351 de milioane de euro. Cei mai mulți bani au ajuns în infrastructura județului (peste 175 de milioane de euro), atât în cea de transport aerian (în jur de 61 de milioane de euro fiind investite la Aeroportul „George Enescu”), cât și în cea de transport rutier (mai mult de 114 milioane de euro au fost folosite pentru modernizarea a circa 360 de kilometri de drumuri județene). Sume fabuloase au ajuns, însă, și în Sănătate (81,5 milioane de euro), dar și în proiecte de mediu (aproape 70 de milioane de euro), precum și în zona socială (21,6 milioane de euro).

    Ședința a mai conținut și alte puncte importante, dar care, din motive de spațiu, nu le putem cuprinde în totalitate. Amintim, printre altele, finanțările care au fost aprobate atât pentru reabilitarea unor drumuri și poduri, afectate, anul trecut, în urma inundațiilor, cât și pentru reabilitarea casei memoriale „Nicu Enea” ș.a. Reținem, la final, asocierea județului Bacău cu Inspectoratul Școlar Județean, pentru organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Fizică – ediția a 56-a, eveniment la care se anunță participarea a nu mai puțin de 580 de elevi de clasele VI-XII din toată țara, cărora li se vor alătura 46 de profesori de fizică, profesori universitari, inspectori, profesori emeriți și alți 30 de invitați. Bugetul evenimentului este de peste 105.00 lei, din care circa 95.000 de lei vor fi asigurați de CJ Bacău.




    Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

    Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.