Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Bacau a avut, luni seara, un oaspete de exceptie: prof. univ. dr. Traian D. Stanciulescu, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, care a sustinut conferinta “Lumina magicului, de la traire la sens”. Prof. Calin Boamba, directorul colegiului, a marturist ca il leaga o profunda prietenie spirituala de Traian Stanciulescu, acesta fiindu-i profesor la Facultatea de Filozofie, in urma cu 14-15 ani, mai mult, “e un pionierat” a fi alaturi de domnul profesor.
“Astazi avem parte de o conferinta la care participa unul dintre cei mai prestigiosi filozofi din România, prof. univ. dr. Traian Dinorel Stanciulescu, care are mai multe titluri, pe lânga cel de profesor universitar, a explicat Calin Boamba. Domnia sa este si presedintele Asociatiei Române de Studii Semiotice, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din România, vicepresedinte al Asociatiei Nationale pentru Terapii Complementare din România, membru fondator al Academiei de Cibernetica Generalizata «Stefan Odobreja», membru fondator al Fundatiei Internationale pentru Stiinta si Cultura «Stefan Lupascu», are peste 34 de carti scoase, zece inventii si multe proiecte de cercetare.” S-a spus adesea, in ultimul deceniu, ca traim intr-o lume dezvrajta, caci nu mai suntem in stare sa ne lasam patrunsi de magie.
Starea aceasta va trebui inlocuita cu una de “revrajire”, acesta e sensul pe care Traian D. Stanciulescu a vrut sa-l daruiasca semenilor, prin aceasta de conferinta. “Nici macar nu este o conferinta, este o confesiune, un chip de a fi in comuniune cu cei pe care ii astepti sau care deja sunt aici. E vorba despre bucuria de a trai cel mai inalt dar pe care noi, oamenii, l-am primit, acela al misterului, al magicului din viata noastra, pe care il stim sau nu, dar el exista. Vorbim despre ceea ce nu vedem in lumina fiintei noastre, dar pe care il putem, uneori, explica prin traire si intelegere.
Tot ceea ce a aparut in viata fiintei umane ca magic, astazi, poate sa devina inteligent, explicit, un dar de la inima noastra catre mintea noastra”, a afirmat Traian D. Stanciuleascu. Intâlnirea a mai cuprins lansarea cartii “Alesei de lumina, voalul ingerului (des)cântat”, dedicata de profesor Aritiei Poenaru, si un miniconcert de cântece populare si colinde, sustinut de ansamblul “Trandafirul” al Colegiului “Vasile Alecsandri”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.