6 noiembrie 2024

Tradiţie şi istorie în Bacău: „Lucrăm cu credinţă, adevăr şi iubire la îmbogăţirea şi însănătoşirea lumii”

. dialog în mai multe acte cu Geo Gheorghe Popa, director al Centrului de Cultură „George Apostu, despre tradiţie,  istorie, cultură şi adevăr

> Este evident faptul că, cu cât omul descoperă mai mult în ceea ce priveşte originea, viaţa şi devenirea sa pe pământ, cu atât are a-şi pune mai multe întrebări decât a găsi răspunsuri.



> Chiar şi aşa, acestea, întrebările, puse şi răspunsurile negăsite încă, dau imaginea unicităţii Omului în univers, această „minune a lumii”, „fiinţă miraculos nestatornică şi diversă”.

> Eforturile noastre sunt asumate ideii de redare a strălucirii de altădată a artelor şi de manifestare a dimensiunii şi importanţei acestora, aici, acum şi în lume.

> Nimic din ceea ce este românesc nu trebuie să ne fie străin, cu generozitate lucrând la îmbogăţirea lumii acesteia şi la însănătoşirea ei într-o perioadă în care este măcinată de „boli” văzute şi nevăzute.

> Acesta este rostul nostru aici, pe pământ: să-i redăm omului umanitatea din el şi să-l facem să  conştientizeze că nici o tehnologie înaltă nu îi poate „răni” orgoliul de a fi unic.

> Poate cine ştie, vreodată, vom avea timp să medităm la toate întâmplările, întâlnirile aşezate în operă aici, la Centrul Apostu, dovadă a osârdiei noastre de implicare în acest efort colosal al păstrării şi dezvoltării valorilor acestui loc, a valorilor care ne definesc ca oameni, ca europeni, a credinţei că putem construi punţi trainice de legătură între artişti din varii colţuri ale lumii şi a iubirii pentru Om, spre care se îndreaptă gestul nostru cultural.

> Noi credem, cu tărie, că personalităţile de astăzi ale României din diferite zone de manifestare, ale ştiinţei, culturii, artelor trebuie să fie cât mai mult prezente în spaţiul public românesc, pentru a clădi, iar clădirea se face prin spirit şi pe templul pe care îl construieşte omul în interiorul lui, pe credinţă, osârdie, adevăr şi pe iubire.

> Întâlnirile, dialogul, empatia ce se nasc direct şi nedisimulat suplinesc neputinţele sistemice ale familiei şi şcolii în principal.

> Din primăvară până în toamnă, începând cu Zilele Centrului şi continuând cu Simpozionul Naţional de Estetică, unic în spaţiul european,  invităm mari personalităţi ale ştiinţei, culturii şi artei din România: academicieni, universitari, mari artişti, scriitori, critici, muzicieni, din ţară şi din lume, pentru a dialoga cu tinerii, cu elevii, cu studenţii, pe teme actuale, mai ales că umanitatea are nevoie de „medicamente”, care se găsesc numai şi numai în farmacia noastră mentală.

 




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri