1 octombrie 2024
ActualitateTradiție și Inovație în Educație la Colegiul „Grigore Moisil”

Tradiție și Inovație în Educație la Colegiul „Grigore Moisil”

La cumpăna dintre ani, Colegiul Național „Grigore Moisil”, din Onești, (director prof. Irina-Livia Enache) sărbătorește relația tradiție-inovație în educație prin parteneriate școală-familie-comunitate, prin activități în contextul proiectului educațional „Crăciunul la școală, în familie și în comunitate” și în proiectele Erasmus Plus coordonate de consilierul educativ prof Virginia-Smărăndița Brăescu.

Activitățile de voluntariat au fost coordonate de prof. preot Cornel-Constantin Jupenschi și s-au desfășurat cu sprijinul părinților, profesorilor și elevilor, în parteneriat cu Centrul Rezidențial „Alexandra” din Onești și Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja. Reunite sub deviza „Banca de alimente – Dăruiește sufletește, fii mai bun!”, acțiunile campaniei de Crăciun, desfășurate în școală și în comunitate, au avut ca scop colectarea de alimente și produse de igienă, pentru copiii din Centrul Rezidențial „Alexandra” și pentru copiii și vârstnicii din Centrul de la Hârja.



2021, un an al proiectelor de succes

Anul 2021 a permis reprogramarea călătoriilor și desfășurarea activităților de formare în străinătate pentru 12 profesori și trei elevi moisiliști, în două proiecte Erasmus Plus, a căror implementare a început în toamna anului 2019.

Proiectul „Profesori pentru clase inovative! – Activități formative pentru dezvoltarea gândirii creative” își propune crearea pentru profesori și elevi a unor contexte inovative de învățare și creștere în toate ariile curriculare și în toate ariile vieții.

În perioada august-septembrie 2021, s-au desfășurat două fluxuri de formare a profesorilor în străinătate.

Tot în proiectul „Profesori pentru clase inovative!”, în perioada 30.8 – 3.9.2021 alți opt profesori au participat la cursul de formare „Digital Skills and Social Media at School”, organizat de Associazione Euphoria din Roma, Italia, și susținut de Cristina Ceccarelli, Teacher Trainer, Professional Counseling School.

Colegiul Național „Grigore Moisil” mai implementează și alte două proiecte Erasmus Plus de parteneriate strategice între școli, proiectul The Promotion of Entrepreneurial Skills among SEN Students, finanțat și început tot în 2019, și proiectul Peace in Class, Peace in School, finanțat și început din toamna anului 2020.

În perioada 6-10 septembrie 2021, patru profesori au participat la cursul de formare „ICT Education in Europe-Innovative Digital Classes”, organizat de Asociația AEVA din Aveiro, Portugalia, iar în perioda 29 noiembrie – 3 decembrie 2021 s-a desfășurat mobilitatea transnațională cu tema „21st Century Skills”, organizată de Yolbulan-Baştuğ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, școala coordonatoare de proiect din Osmanyie, Turcia.

Până la sfârșitul anului școlar 2021-2022 sunt planificate a se desfășura alte mobilități în România și în țările partenere.

Ce aduce anul 2022

Conducerea Colegiului „Grigore Moisil” Onești și echipele responsabile de managementul și implementarea proiectelor Erasmus Plus se pregătesc pentru a găzdui, în perioada ianuarie-februarie 2022, activitățile de formare pentru profesori și elevi, în trei proiecte. Sunt așteptate la Onești echipe de profesori și elevi de la școlile partenere din Turcia, Italia, Portugalia, Croația, Polonia și Bulgaria, precum și trei profesori de la IES Serpis din Valencia, Spania, școală parteneră pentru activitățile de job shadowing.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img