Asociația „Totul pentru un surâs” din Bacău, care are o activitate de 9 ani, în beneficiul direct al copiilor și tinerilor ce provin din medii defavorizate și copii și tineri cu orice formă de dizabilitate fizică și/sau psihică, alături de sponsorul unic al evenimentului caritabil „Artă urbană din deșeuri reciclabile II”, respectiv Asociația „Agricola – Neam de Gospodari”, își dau întâlnire astăzi, cu toți beneficiarii Centrului de Zi Sfântul „Arhanghel Rafail” din satul Holt, comuna Letea Veche, județul Bacău, pentru a demonstra că, acolo unde copiii văd deșeuri, se naște, de fapt, arta.
Statisticile arată că un român produce săptămânal cam cinci kilograme de deșeuri, jumătate din acestea fiind biodegradabile, iar restul: sticlă, hârtie, plastic, adică materiale reciclabile. Cei 35 de copii de la Centrul de Zi din satul Holt, atent îndrumați de Părintele Iulian și de cadre didactice, vor recicla dopuri/capace de plastic de orice fel, mărime sau culoare, baterii uzate, maculatură, pet-uri de plastic, pentru a crea ceva inovativ pentru comunitatea lor, în cadrul acestui eveniment caritabil.
Aceste ateliere educativ-recreative sunt la a doua ediție, primul proiect de acest fel, având loc în iunie 2019, iar beneficiarii au fost copiii și tinerii cu sindrom Down, care alături de psihologi specializați și părinții lor, au creat artă urbană, evenimentul în sine, fiind o reușită pentru cei dragi, cu nevoi speciale.
„Mulțumim pentru oportunitățile oferite prin acest proiect de a ne conecta cu beneficiarii Centrului de Zi, la ideea de a ne proteja natura, de a lucra împreună, de a trăi momente unice prin atelierele organizate, de a bucura copiii cu dulciuri, răcoritoare, pizza delicioasă, baloane și multă voie bună. Asociația Totul pentru un surâs, ne este alături de peste trei ani în diverse acțiuni caritabile, în beneficiul copiilor de care avem grijă. Beneficiarii Centrului de Zi au vârste între 6-13 ani, au asigurată o masă caldă, își fac temele în bune condiții, socializează, reușind prin eforturi de echipă cu oameni de bine, cu suflet mare, și învățători și profesori, să prevenim abandonul școlar”. (Preot paroh, Adam Iulian – Vasile, Biserica Ortodoxă Holt).
Cel mai potrivit mijloc de a promova o idee, care să dăinuie în timp, rămâne arta. Creștem prin ceea ce învățăm unii de la alții, prin acțiuni de educație și cu sprijinul deosebit al comunității de oameni pasionați. Micuții beneficiari sunt recunoscători sponsorului unic al evenimentului caritabil „Artă urbană din deșeuri reciclabile II”, respectiv întregii echipe a Asociației „Agricola – Neam de Gospodari”, care susține proiecte la nivel local și național ce aduc un plus de valoare și ajută concret la dezvoltarea comunității, educația și sănătatea alimentară fiind principalele direcții.
„Arta, rămâne o cale sigură către sufletul uman și valențele lui. Atelierele propuse folosesc materiale reciclabile și le dezvoltă beneficiarilor simțul practic, bunul gust și ideea de conservare a resurselor pământului. Evenimentul se dorește a fi un prilej deosebit de a uni comunitatea băcăuană și de a menține mereu atenția către copiii de provin din medii defavorizate prin mesaje către prezentul cotidian, ca și reciclarea deșeurilor și convertirea lor în artă urbană demnă de a fi un exemplu.” (Tania-Loredana Diaconu – Președinte Asociația „Totul pentru un surâs”).
Scopul proiectului este de conștientizare asupra poluării planetei, încălzirii globale și de a diminua cu eforturi depuse de cei mai mici dintre noi, prin puterea exemplului, să contribuim la o lume mai bună, unde compasiunea este întotdeauna o soluție.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.