Am văzut zilele trecute, și am consemnat la gazetă, ori la site, că oamenii au conștientizat pericolul creat de coronavirus, și, cu mic, cu mare, fiecare încearcă să dea o mână de ajutor, cum poate, cu ce poate. De această dată vorbim de câțiva băcăuani, care, cu forțe proprii confecționează viziere atât de necesare mai ales cadrelor medicale aflate în linia întâi în bătălia cu coronavirusul.
Aceștia sunt posesori de imprimante 3D și au posibilitatea să confecționeze aceste viziere. Chiar dacă numărul nu este consistent, e mult mai mult decât nimic, mai ales că aceste „ustensile” atât de necesare sunt donate spitalelor. Despre aceste acțiuni ne-a aferit detalii chiar unul dintre producători:
„Noi suntem persoane fizice și lucrăm acasă, pe imprimantele noastre 3D. Practic imprimăm ramele. Acum am primit două coli de 2m/1m, jumătate acum și jumătate sperăm săptămâna viitoare de la tipografie din Zimbru. La Dedeman s-a terminat materialul ăsta incolor care îl punem ca protecție…
Noi am folosit un PVA deși normal trebuie PVC. Important este să fie incolor. Și oricum vor fi dezinfectate de fiecare dată după ce vor fi folosite de personalul spitalului. Eu am cam 20 de viziere, pe care le termin, cred, sâmbătă dimineață (28 martie-n.r.), și urmează să le predau sâmbătă după-amiază. Dimineața fac câte două, după-amiaza fac alte două. De fapt eu le dau comanda și o las pe fică-mea să le supravegheze că eu plec la muncă și îi mai dau sfaturi online, dacă trebuie. Ceilalți băieți sunt Claudiu și Mihai.
Mihai a făcut rost de la el de la muncă de niște donații pentru materiale, din câte am înțeles. Am mai vorbit cu un băiat de la Onești, Dorin, care face și el acolo, viziere simple pe care le-a trimis la spital la Onești. Eu am imprimanta asta pe care fac fel de fel de obiecte.
Pentru mine e un hobby. Dar dacă acum pot ajuta, cu dragă inimă”, a povestit Cătalin Radu care este reglor la Pambac și care a stat de vorbă cu noi, înainte de a pleca la schimbul II.
Toate aceste exemple, pe care le-am prezentat în ultimile zile, pot fi cu ușurință catalogate ca povești din lupta anticorona. Și sperăm ca, atunci când totul se va fi terminat, să ni le reamintim și să realizăm că oamenii orașului și ai județului și-au dat mâna și au contribuit la reducerea efectelor acestei molime care ne-a strecurat atât de multă amărăciune în suflete. Împreună vom învinge!
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.