Angajatii Directiei de Servicii Publice Bacau au o misiune grea: sa strânga tot ce au lasat in urma utilajele de deszapezire, câinii comunitari si bacauanii indisciplinati. Dar, cel mai dificil va fi sa mature nisipul. Pentru ca nu peste tot pot intra utilajele mecanizate, activitatea se desfasoara deocamdata manual, spre disconfortul bacauanilor.
In aceasta iarna, Primaria Bacau a achizitionat 1.700 tone de sare si 2.500 metri cubi de sare pentru a mentine partea carosabila functionala. In total, Primaria a cheltuit peste 440.000 lei cu achizitia de material antiderapant. Intrebarea este cât va plati de acum pentru a strânge de pe strazi tot nisipul imprastiat sau mai bine zis pietrisul maruntit?
Angajatii Directiei de Servicii Publice s-au apucat de treaba in stilul bine cunoscut: cu matura si farasul. Acestia pot fi vazuti prin oras, invaluiti intr-un nor de praf in incercarea de a strânge in special de pe marginea strazii si de pe trotuare tot nisipiul. Din cauza „operatiunii”, trecatorii sunt nevoiti sa-i ocoleasca pe celalalt trotuar. In statiile de autobuz au mai ramas inca gramezile de nisip care urmau sa fie imprastiate pe strazi, in cazul unor ninsori. Aceeasi este situatia si in spatele blocurilor, pe aleile dintre imobile sau pe arterele laturalnice, acolo unde, ca si la deszapezire, se va intra abia la final.
„Nu exista un calendar foarte strict privind interventia pe strazi”, informeaza Primaria prin vocea purtatorului de cuvânt, Ionut Tomescu. In ceea ce priveste mijloacele rudimentare de curatenie, tot institutia arata ca „s-a inceput spalarea strazilor, dar in special in timpul noptii sunt necesare temperaturi mai mari pentru ca utilajele sa poata functiona la capacitatea maxima”, a mai precizat Tomescu.
Pâna când intreaga curatenie se va face mecanizat, bacauanilor nu le ramâne decât sa indure praful greu lasat in urma de lucratori. Din pacate, aceeasi angajati mai fac un deserviciu comunitatii. In loc sa strânga si sa duca pietrisul in alta parte, il matura in canalizare. Contribuie astfel la fisurarea tevilor si asa imbatrânite de timp si rugina.
„Praful este daunator in special pentru persoanele care au deja afectiuni respiratorii, ne-a declarat dr. Marin Bustuc, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bacau. Se pot face bronsite, faringite, rinofaringite. Pot sa apara si afectiuni oftalmologice, cum ar fi conjunctivitele.”
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.