Centrul de Agrement de la Valea Budului a găzduit trei proiecte de tineret, care au reunit 60 de participanți din Bacău, Cleja, Comănești, Faraoani, Moinești, Oncești și Scorțeni. TinBlog-ul, ajuns acum la cea de a treia ediție, a fost unul dintre aceste proiecte, unde 20 de tineri au învățat să utilizeze eficient mecanismele din social-media și promovarea online, construindu-și mesajele prin metoda de comunicare „Storytelling”.
Tema acestei ediții fiind „Tinerii promovează buna înțelegere într-o Românie Seculară”, la finalul proiectului, participanții au pregătit o campanie video de promovare a Centenarului, care va fi pusă în operă după mijlocul lunii septembrie. Proiectul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău, în parteneriat cu Centrul European pentru Strategii Durabile.
Alți 20 de tineri au participat la ClubisArt, proiect de educație antreprenorială desfășurat de Centrul European pentru Strategii Durabile, și care vine în continuarea proiectelor Clubis 2014 și Clubis Junior.
Realizat finanțare de la DJST Bacău și cu sprijinul Companiei Barrier și a Asociației Generația Schimbării din Comănești, proiectul ClubisArt i-a ajutat pe tineri să identifice căi prin care se pot câștiga bani din actul artistic. Astfel, cei 20 de tineri participanți au aflat cum se poate prelucra artistic sticla, cum se realizează machiajul de teatru și film și au învățat să utilizeze instrumentul de management Business Canvas.
Al treilea proiect din tabără a fost „Folclorul – Punte între trecut și viitor”, proiect propriu al DJST Bacău, realizat cu sprijinul Asociației Vatra Satului și a Ansamblului Mugurașul Săuceștean. La acest proiect cei 20 de tineri participanți au conștientizat perenitatea tradițiilor românești și au experimentat nemijlocit magia dansului popular. (C.L)
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.