Vacanța a venit mai repede pentru 50 de elevi de la Școala Gimnazială „Alecu Russo” și de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bacău, care au participat la o activitate organizată de Direcția de Asistență Socială Bacău, printr-un microgrant UNICEF. Mai exact, cei 50 de copii, însoțiți de mediatori școlari, asistenți medicali și sociali comunitari, dar și de membrii familiei s-au întâlnit miercuri, 12 iunie, în Parcul Gherăiești unde au derulat mai multe activități prin care s-a dorit o interconcetare între toți participanții.
Astfel, cei mici au fost angrenați în mai multe jocuri în aer liber alături de părinți. Copiii și părinții au avut dispoziție locul de joacă amenajat in incinta parcului, unde au desfășurat jocuri sportive (volei, fotbal, jocul cu parașuta, jocurile copilăriei: țară- țară vrem ostași, ascunselea, baba oarba, prinselea), jocurile minții: șah, remi, table, Monopoly.
„Prin această activitate dorim ca participanții să conștientizeze cât de important este timpul petrecut împreună. Totodată se dezvoltă dobândirea unor relații între beneficiari, abilități de comunicare, încredere, importanța petrecerii timpului liber într-un cadru natural- verde, alternanța dintre orele de curs și orele de odihnă. Ne dorim ca ulterior să întreprindă singuri și astfel de activități”, a declarat Carmen Diaconu, director Direcția de Asistență Socială Bacău. Toate activitățile micrograntului au fost posibile datorită co-finanțării proiectului de către Primăria Municipiului Bacău.
„Am ieșit în parc cu copiii să ne relaxăm, să ne distrăm, să ne facem prieteni noi. Este o activitate foarte bună pentru că, în primul rând, copiii interacționează cu cei din alte școli, fac jocuri, socializează, dar și pentru noi, părinții, pentru că mai schimbăm opinii și ne putem inspira de la unii la alții în metode de interacționare cu noua generație.”
Adriana Chicuș
„Am venit cu copiii să se distreze, să se joace, să fie și ei mai liberi și să vadă natura. Este foarte bine că s-a gândit cineva la această activitate mai ales pentru că cei mici, dar și adolescenții, pot petrece timp bun în natură și pentru că mai sunt distrași din fața calculatoarelor și a telefoanelor, tehnologii care le răpesc din timpul liber.”
Vasilica Hilițianu
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.