Pe vremuri, când macarthysmul facea valuri in SUA, acuzatia de a fi simpatizant comunist era suficienta sa distruga viata unui cetatean.
In ziua de astazi, la moda este acuzatia de terorism. Cântaretul Puff Daddy a fost arestat sub aceasta acuzatie, dupa ce a aruncat cu o gantera in antrenorul fiului sau, dupa ce acesta se apucase sa tipe la micut.
In vreme ce statul California il acuza de terorism pe rapper, mai la sud, tânarul care a impuscat mortal sapte persoane de culoare intr-o biserica din Charleston va scapa de aceasta acuzatie. De altfel, in SUA masacrele cu arme de foc nu sunt considerate acte de terorism, din motive pe care unii sustin a fi in legatura cu marele lobby al producatorilor de armament.
In schimb, organizatiile pentru libertati cetatenesti au constatat ca un procent insemnat dintre cei care au fost condamnati pentru terorism nu aveau nici o intentie in acest sens pâna in momentul in care s-au intâlnit cu agentii provocatori ai FBI.
In ceea ce priveste armele de foc, presa americana scrie ca initiativa presedintelui Obama de a reglementa intr-un fel accesul la acestea este sortita esecului. E drept, unele state au reusit, printr-o legislatie proprie, sa scada numarul celor ucisi in atacuri cu arma de foc, insa, la nivel federal, exista o imensa ostilitate fata de aceasta idee.
Ceea ce este mai surprinzator este ca trei sferturi din armele utilizate in crime au fost achizitionate perfect legal de catre ucigasi. In ciuda tuturor acestor aspecte, legislatia ramâne extrem de permisiva iar numarul victimelor creste.