Centrul de Vaccinare de la Târgu Ocna, care va deservi şi populaţia din Slănic Moldova, comunele Pârgăreşti și Târgu Trotuș, este pregătit pentru a fi deschis, cât mai curând. Acesta va funcționa în clădirea Centrului Balnear „Parc Măgura”, fiind deja dotat cu mobilier, echipamente IT, conexiune internet, sistem încălzire, materiale de curăţenie, dezinfectant etc. Investiția a fost asigurată din resurse de la bugetul local, de circa 145.000 de lei. Obiectivul sanitar cuprinde atât un punct de recepție și unul de triaj, cât și patru puncte de vaccinare și o zonă de supraveghere, inclusiv grupuri sanitare pentru personal și populație.
„Sunt un susținător al vaccinării anti-COVID. Cred, cu tărie, că vaccinarea este cea mai bună măsură de prevenire și combatere a SARS-CoV-2, este speranța revenirii la normalitatea vieții sociale și profesionale”, a arătat Cristian Ciubotaru, edilul din Târgu Ocna.
Potrivit administrației locale, ar mai fi nevoie de autorizația de la DSP și, la fel de important, de personal medical – medici și asistenți sanitari – care să activeze în cadrul acestui obiectiv, inclusiv registratori. „Centrul de vaccinare ar putea fi funcțional cu 4 puncte de vaccinare. În funcție de numărul de doze, DSP va stabili și cum vom funcționa. Necesarul este stabilit prin legislația specifică. Un medic coordonator, un medic pe tură pentru triaj și câte un medic pentru supraveghere proces. Numărul asistentelor, la fel. Registratori, minimum doi pe tură. Teoretic, programul va fi în 2 ture, de luni până duminică, inclusiv, de la 8.00 la 20.00. Detaliile vor fi după avizul DSP de funcționare”, a mai precizat primarul Cristian Ciubotaru.
În acest sens, primăria din Târgu Ocna a lansat deja anunțul privind recrutările de personal medical necesar centrului de vaccinare, după ce, în primă fază, au avut loc întâlniri cu medicii de familie din Târgu Ocna, pentru a identifica soluţii în vederea formării echipelor care să lucreze la Centrul de Vaccinare. Cert este că programările pentru imunizare împotriva COVID-19 se fac deja, atât prin intermediul medicului de familie, cât și al angajatorului, puțini alegând varianta online, pe platforma dedicată vaccinării, și prin Direcţia de Asistență Socială din cadrul Primariei Orașului Târgu Ocna.
Astfel, Primăria oraşului Târgu Ocna face un apel către toți medicii specialiști în oricare dintre specialitățile din domeniul medicinei umane, asistenții medicali (inclusiv pensionari) cu drept de liberă practică și registratorii (operatori date) care doresc să facă parte din Programul național de vaccinare, constituind echipele operaționale din cadrul Centrului de vaccinare. Cei care vor accepta să lucreze la Centru, vor trebui să dețină un aviz de liberă practică valabil, eliberat de Colegiul Medicilor, și de asigurare de malpraxis. Pentru serviciile lor, cadrele medicale vor fi recompensate, în cadrul unui contract legal încheiat, cu 90 de lei brut pe oră, în cazul medicilor, și cu 45 lei brut pe oră, asistenții medicali. Cel mai puțini bani vor lua registratorii – 20 lei brut oră.
Persoanele interesate sunt așteptate să depună dosarele cereri la registratura instituţiei sau pe adresa de e-mail: primaria@orasul-targuocna.ro.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.