5 noiembrie 2024

Tabara Nationala de Arta „George Apostu” – XV

De cincisprezece ori pâna acum, în iulie sau august, iubitori ai artelor plastice din tara si din Republica Moldova au raspuns chemarii lui Aurel Stanciu de a se întâlni la Poiana Sarata, Valea Uzului sau, în ultimii ani, la Valea Budului, sub emblema Ministerului Educatiei ori, de ceva vreme, al Tineretului si Sportului.

Desi s-au facut doua modificari esentiale în politica taberelor, prin reducerea numarului de elevi si tineri la 50 si a duratei (doar o saptamâna), ambianta de deschidere (vineri, ora 17, Centrul de Agrement Valea Budului) a fost una fireasca. La o editie ca aceasta, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bacau, Georgel Cojocaru, a propus ca peste niste ani buni, tabara sa poarte numele artizanului ei – Aurel Stanciu. Ilie Bârzu, consilier local, a vorbit despre amprenta expresiva pe care acesta a lasat-o la Scoala „Al. I. Cuza“ si la Colegiul de Arta „G. Apostu“ din Bacau, iar Mitica Pricopie, fost director al Agentiei Judetene pentru Tabere scolare, a evocat cu nostalgie începuturile acestei reuniuni anuale.



Au sosit la Valea Budului elevi / tineri din Constanta, Hârlau, Piatra-Neamt, Iasi si Bacau, însotiti de Cristina Pietraru, Ana-Maria Budau, Nicoleta Pricop, Teodora Stanciu si Luminita Lupu, dirijati de Teodora Jacota, de la D.J.S.T.

Ca si pâna acum, cei din tabara vor avea de lucru, dar cu câteva elemente noi: concursul ARTINVEST (al S.I.F. Moldova), dotat cu 15 premii constând în pachete individuale (un sevalet, trei pânze, pensoane si o caseta de culori); un atelier / workshop (cuvânt existent doar în DEXI) la Salina Târgu-Ocna, pentru crochiuri plastice care vor ramâne în custodia Salinei; „De la imagine, la text“ – concurs de comentarii pe marginea operelor de arta; posibile suporturi – texte din revista „Ateneu“, distribuita gratuit celor din tabara (asistent-coordonator, Ramona Ciulina, eleva la Colegiul National „Ferdinand I“ din Bacau); imaginarea unui proiect de reconstructie a Casei „Vasile Alecsandri“ din Bacau (Serban Balan si Georgiana Serbanoiu, arhitecti); „2015 – Anul Veteranului de Razboi“ (ex-librisuri pentru Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” din Onesti); „Cea mai frumoasa camera” (câstigatorii vor primi patru rucsacuri); tiroliana construita de fratii George si Remus Lupu (Clubul „Veniti cu noi!“ Bacau).
Vom reveni cu amanunte de la festivitatea de închidere a taberei.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri