15 noiembrie 2024

Sute de străini au ales Bacăul

– poliţiştii băcăuani de la Imigrări au în evidenţă peste 1.700 de persoane, marea majoritate din state terţe, restul din Uniunea Europeană şi nu numai

Anul trecut, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Bacău au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul judeţului Bacău pentru 1.759 de persoane, dintre care 1.217 străini din state terţe, cei mai mulţi din Moldova, Turcia, Siria, China şi Albania, şi 542 de cetăţeni din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European (SEE) sau Confederaţia Elveţiană, majoritatea fiind din Italia, Germania, Grecia, Marea Britanie şi Spania.



[lock_content]

Străinii care au ales să-şi stabilească reşedinţa la noi au făcut-o pentru reîntregirea familiei, ca să studieze aici, unii s-au angajat ori s-au stabilit permanent în Bacău. În 2017, au fost primite 84 de invitaţii, majoritatea fiind depuse pentru străini din Siria, China, Egipt, Pakistan şi Iran. Poliţiştii de imigrări au aprobat prelungirea dreptului de şedere şi au emis 469 de permise de şedere, dintre care 440 pentru şedere temporară şi 29 pentru şedere pe termen lung. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate şi 29 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 21 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi. Cei mai mulţi dintre străinii care au venit să lucreze în Bacău sunt muncitori necalificaţi şi s-au angajat în industria lemnului ori în construcţii.

Dar toţi aceşti cetăţeni trebuie să respecte legislaţia ţării noastre şi pentru a-i depista pe cei care au ignorat-o, oamenii legii au organizat 84 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost depistaţi 26 de străini care nu erau în legalitate. „Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere au fost emise 15 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecare voluntară de pe teritoriul României. Doi străini au fost îndepărtaţi sub escortă, iar ceilalţi au fost puşi în legalitate.

În trei cazuri s-a aplicat măsura de nepermitere a intrării în România pe perioade cuprinse între 6 luni şi 5 ani”, a declarat comisar şef Cristian Bogdan Holtea, şeful Serviciului pentru Imigrări al judeţului Bacău. Cetăţenii pentru care s-a aplicat această măsură erau veniţi din Maroc, Tunisia şi Siria, iar perioada de interdicţie a fost mai mare pentru cei care au stat mai mult în ilegalitate. Anul trecut, poliţiştii de imigrări au aplicat şi 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei, pentru diferite abateri.

[/lock_content]




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Alte titluri

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014