18 noiembrie 2024

Experiențe Erasmus+ de neuitat

Studenția la Facultatea de Științe Economice a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

„Cei mai frumoși ani de studenție i-am petrecut la Bacău, în cadrul Facultății de Științe Economice. Astfel, am avut oportunitatea, dar mai bine aș numi-o provocarea, de a fi student Erasmus. Ce înseamnă pentru mine Erasmus? Înseamnă oamenii pe care i-am întâlnit, să descopăr o altă cultură, înseamnă călătorii, cunoaștere, să cunosc contabilitatea altei țări, să abordez mai mult situații practice, să leg prietenii. Programul Erasmus se caracterizează prin: «Changing lives and opening minds». Confirm cu certitudine că, după o astfel de experiență, lumea se schimbă; m-am întors acasă cu altă viziune și am fost unul din inițiatorii și fondatorii grupului Erasmus Student Network.” (Mihaela Mălai, masterandă Contabilitate, audit şi informatică de gestiune, anul II)

„Factorul uman din universitate și-a pus amprenta asupra mea. Oameni faini, profesioniști, empatici…. Ei au fost cei care m-au încurajat să aplic pentru o bursă Erasmus şi astfel am avut ocazia să trăiesc «viaţa de student internaţional»…. Nu am simțit niciodată corvoada examenelor sau a seminariilor.” (Emilia Rotilă, absolventă master Managementul și administrarea afacerilor mici și mijlocii)



Studenție îmbinată cu activitatea profesională

„M-am înscris la programul Marketing – învățământ la distanță și am avut parte de patru ani în care am învățat și din cărți, dar mai ales de la oameni. Au fost mulți profesori deosebiți și de la fiecare în parte am luat câte ceva. M-am simțit privilegiată să văd că, deși eram mai în vârstă decât colegii mei de an, eram tratată în același mod, având șansa să învăț o nouă meserie, care m-a captivat…. Interesant e că experiența mea studențească are continuitate, fiind cadru didactic și colaborând cu foștii mei profesori în dorința de a-mi educa elevii după modelul primit de la ei, trecând într-un fel de ștafetă virtuală. Am fost o norocoasă că a existat și un program de învățământ la distanță, pe care l-am putut urma, lucrând în același timp.” (Aurelia Dascălu, absolventă studii licență Marketing – învăţământ la distanţă)

„Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău este locul unde, odată ce ai păşit, nu eşti lăsat să fii mediocru. Pentru mine timpul a zburat şi iată-mă în faţa marii provocări la 40 de ani: licenţa! Am crescut frumos aici şi cunoştinţele acumulate, puse în practică la locul de muncă, au făcut ca noi oportunităţi să mi se deschidă.” (Mihaela Costache, studentă Contabilitate și informatică de gestiune – învăţământ cu frecvenţă redusă, anul III)

Activități științifice studențești și extracurriculare

„Cei 3 ani de studii de licență au fost potriviți pentru dezvoltarea mea profesională, dar și personală. Astfel, dincolo de activităţile didactice care m-au pregătit pentru profesia de economist, am avut oportunitatea de a fi realizator de emisiuni în cadrul postului Radio UNSR Bacău al Universităţii, am fost implicat în multiple proiecte în calitate de voluntar al Ligii studenţeşti şi am fost invitat la evenimente cultural-artistice etc., toate acestea pregătindu-mă pentru activitatea pe care o desfășor în prezent în calitate de președinte al Federației Tinerilor din Bacău.” (Gabriel Carnariu, masterand Marketing și comunicare în afaceri, anul I)

„Anii de facultate au reprezentat etape în conturarea portretului de viitor economist. Nu au fost niște ani ușori, însă au fost niște ani prețioși. Pe lângă numeroase suporturi de curs, am învățat să gândesc critic, am învățat că doar asumându-mi un risc pot gusta savoarea succesului, spunând prezent la numeroase activităţi extracurriculare: sesiuni ştiinţifice studenţeşti, activităţi de voluntariat, internship-uri şi workshop-uri desfăşurate de agenţi economici… Maturizarea psihologică și intelectuală a fost cu adevărat sporită în decursul anilor universitari.” (Mircea-Nicolae Zaldea, absolvent master Managementul și administrarea afacerilor mici și mijlocii)

„Absolvent al studiilor universitare de licenţă, am luat decizia ca în prezent să urmez şi studiile de masterat la Facultatea de Ştiinţe Economice. Datorită cadrelor didactice care m-au îndrumat şi, de asemenea, prin implicarea în activităţi ştiinţifice studenţeşti mi-am descoperit pasiunea pentru domeniul economic.” (Silviu Mihai Silivestru, Contabilitate, audit şi informatică de gestiune, anul I)

„În anul 2017, am finalizat studiile de licență în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Am decis ulterior să-mi continui studiile masterale în cadrul aceleiași facultăți. Pe toată perioada studenţiei mele am fost implicată în mai multe proiecte derulate prin Liga studenţească, în campanii social umanitare, manifestări studenţeşti, am fost membră a Consiliului facultăţii şi Senatului universitar. Facultatea este locul care mi-a oferit posibilitatea să mă dezvolt în plan profesional, dar și personal.”( Maria Magdalena Gavriloaia,masterandă Marketing și comunicare în afaceri, anul II)

„Am absolvit studiile de licenţă într-un domeniu frumos și educativ pentru un viitor antreprenor. Consider că singurul «lucru» de care am nevoie pe mai departe îl reprezintă curajul de a-mi asuma responsabilitatea demarării unei afaceri, deoarece baza teoretică a fost puternic fundamentată de cadrele didactice în anii de studii, care mi-au oferit o serie de oportunități de dezvoltare și în afara sălilor de curs, organizând conferințe, concursuri sau workshop-uri….” (Viviana Iuliana Pîrlog, masterandă Managementul și administrarea afacerilor mici și mijlocii, anul I)

Viața de student

„Să fii student este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți trăi în viață! Pentru mine, a fi student reprezintă dorința pe care o aveam încă din anii de liceu, dorință pe care o văd îndeplinindu-se ori de câte ori trec pragul facultății. În facultate, economistul din mine a prins contur, având la îndemână o multitudine de strategii. Aici am întâlnit oameni de excepție cu care ai întotdeauna ce discuta și de la care ai întotdeauna ce învăța, fiind, ori de câte ori ai nevoie, alături de tine…” (Andreea-Roxana Spulber, studentă Administrarea afacerilor, anul II)

„Atunci când am ales Facultatea de Ştiinţe Economice, am ales cu inima. Pasiunea pe care mi-au insuflat-o cadrele didactice, modul lor cald de a relaţionaşi impactul pe care l-au avut asupra dezvoltării mele ca viitor economist au făcut ca, în prag de absolvire a studiilor de licenţă, să îmi doresc să urmez masteratul în cadrul aceleiași facultăți.” (Mihaela Gabriela Huiban, studentă Contabilitate şi informatică de gestiune, anul III)

„Sunt studentă a Facultăţii de Ştiinţe Economice …. În timpul anilor de studii, profesorii mei au contribuit la formarea mea ca economist, m-au sprijinit, mi-au transmis mai mult decât cunoștințe: valori. A fi economist nu este ușor, dar sub îndrumarea unor profesori dedicaţi, am reușit să dobândesc abilitățile necesare în acest domeniu.” (Marina Orzu, studentă Marketing, anul III)

„Din dorinţa de a continua drumul pasiunii dezvoltate pentru contabilitate am ales această facultate, unde am descoperit şi învăţat lucruri noi, am aprofundat noţiunile pe care le deţineam şi am dezvoltat abilităţi noi. Cadrele didactice nu au fost doar simpli profesori care şi-au făcut datoria de a preda lecţia, ci au fost oameni care și-au pus amprenta asupra formării noastre atât profesionale, cât și personale.” (Nicoleta Venuş Rotariu, studentă Contabilitate şi informatică de gestiune, anul III)




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014