Vești bune pentru locuitorii comunei Strugari, unde, din această vară, vor începe lucrările de modernizare a unui drum județean ce va scurta la jumătate distanța față de municipiul Bacău.
Astfel, vineri, 6 martie, a fost semnat contractul pentru reabilitarea a peste 6 kilometri din drumul județean 118 D ce va lega comuna Strugari de satul Crihan din comuna Măgura. La eveniment au participat, alături reprezentanții administrației din Strugari, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, deputatul Claudiu Ilișanu, precum și primarii din comunele vecine, Berești Tazlău și Scorțeni.
„Suntem martori la acest mare eveniment, important pentru noi, cei din comuna Strugari, cât și pentru pentru ceilalți locuitori ai satelor care sunt străbătute de acest drum. Ne bucurăm pentru acest vis care se materializează, mai ales că drumul ne deservește pe noi, ca infrastructură de transport a elevilor din satele pe unde trece, nemaiputându-se face acest traseu pe un drum doar balastat”, a declarat Vasile Rotaru, primarul comunei Strugari.
Costul lucrărilor se ridică la peste 34 de milioane de lei 34 de milioane de lei, execuția fiind programată să se întindă pe durata a 24 de luni. „Este al doilea contract care se semnează, în această săptămână, pentru reabilitarea unor drumuri din sate care, din păcate, până acum, au fost condamnate la praf și izolare. Pentru că, timp de zeci de ani, aici, nu s-a făcut nimic.
De altfel, în ultimii doi ani, sunt lucrări la peste 70 de kilometri de drumuri județene – unele s-au și finalizat, drumuri care n-au văzut niciodată asfalt”, a arătat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
Practic, lucrările la acest drum vor porni din satul Strugari, parcurgând traseul care leagă satul Răchitișu de localitățile Pădureni, comuna Mărgineni, și Crihan, comuna Măgura.
De reținut faptul că lucrările sunt de o complexitate peste medie (ceea ce explică și costurile ridicate) și presupun, printre altele, construirea și reabilitarea a două poduri și 24 de podețe, inclusiv amenajarea a 1,3 kilometri de ziduri de sprijin, absolut necesare, date fiind atât structura terenului, cât și traseul foarte sinuos al drumului. La final, de menționat că finanțarea lucrărilor de modernizare a drumului va fi asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.