Echipa de volei feminin a Științei Bacău continuă să rămână la sol. Asta ca să nu dramatizăm și să spunem la pământ. Voleibalistele băcăuane nu-și vor relua pregătirile nici săptămâna aceasta. Și sunt șanse minime ca reunirea lotului să aibă loc saptămâna viitoare.
„Mi-e greu să cred că se va schimba ceva până săptămâna viitoare. Incertitudinile de ordin finaciar ne blochează activitatea”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. În absența finanțărilor nerambursabile și în condițiile în care bugetul alocat de Minister este unul redus, gruparea băcăuană nu știe nici cu ce lot poate porni la drum și nici ce obiective își poate propune pentru sezonul care va debuta pe 28 octombrie.
„Faptul că Divizia A1 va debuta de-abia la finalul lui octombrie ne mai permite sa jonglăm cu data începerii pregătirilor. Așteptăm un semnal din partea administrației locale. Vom face și o solicitare scrisă în acest sens. Dacă răspunsul va fi însă unul negativ, ne va fi foarte greu. Bani pentru a ne derula activitatea avem, dar nu vom mai putea vorbi sub nicio formă de performanță.
Și ar fi trist în condițiile în care, de aproape un sfert de veac, Știința Bacău joacă an de an în cupele europene. Nu sunt multe echipe europene care se pot mândri cu o asemenea performanță”, a declarat Florin Grapă, care o va conduce și anul acesta pe Știința în competițiile continentale inter-cluburi, studentele urmând să întâlnească pe 27-29 noiembrie, respectiv 4-6 decembrie, echipa din Serbia Zeleznicar Lajkovac, în „saisprezecimile” Cupei CEV.
Cu ce lot va ataca Știința Cupa CEV și Divizia A1 rămâne un adevărat rebus. La capitolul certitudini se află plecările: I. Radu, Berdilă, Ciocian, Albu, Dancu și Djuric. Achiziții? Nici una. „Nu pot antama nimic atât timp cât nu știu dacă autoritățile locale ne vor ajuta și în ce măsură o vor face. Zilele trecute m-a sunat căpitanul echipei, Denisa Rogojinaru pentru a mă întreba ce să facă: să rămână la echipă sau să plece? I-am dat cel mai sincer răspuns: nu știu”, a mărturisit Grapă, care contează la momentul actual pe un lot redus: Kapelovies, Faleș, Filipaș, Lupa, Ciucu, Sipoș, Cazacu, „și hai să spunem Rogojinaru”, adaugă tehnicianul băcăuan.
Dacă Știința rămâne la sol, „granzii” Diviziei A1 își desfac aripile. Aducând jucătoare de top și atacând noi obiective. „Din păcate, noi nu mai putem ține pasul, trebuie sa fim realiști. Alba Blaj și CSM Bucuresti, ca să dau doar două nume, sunt echipe cu bugete impresionante asigurate de Primării. Nu ne putem compara cu ele, asta e realitatea. Riscăm să rămânem doar o echipă de pluton”, e de părere Florin Grapă. Cu o completare: în timp ce plutonul se pune în mișcare, Știința continuă să rămână pe loc. La sol. Sau la pământ?
Programul primei etape de campionat
28 octombrie: Știința Bacău- CSM Târgoviște, Medicina Târgu-Mureș- U NTT Data Cluj, CSU Oradea- Dinamo București, Agroland Timișoara- CSU Belor Galați, Volei Alba Blaj- CSM Lugoj, CSM București- Penicilina Iași.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.