Conducerea clubului poartă discuții pentru readucerea tehnicianului pe banca echipei, în tandem cu Lucian Voinea. În paralel, se duc tratative cu impresari referitor la cooptarea de jucătoare, în condițiile în care toate voleibalistele din sezonul trecut au părăsit gruparea băcăuană
Spre deosebire de sezonul trecut, atunci, când pe fondul numeroaselor retrageri, s-a pornit la drum cu doar 11 echipe, în ediția 2023-2024, Divizia A1 la volei feminin va alinia la start 12 formații. Nici vara aceasta nu a fost scutită însă de abandonuri. Astfel, SCMU Craiova și-a desființat echipa de senioare, motiv pentru care s-a retras din A1. Locul său în campionat va fi luat, la invitația FRV, de CSU Târgu-Mureș, echipă clasată pe locul 3 la turneul de promovare, după CSM Constanța și CSM Corona Brașov. În ceea ce o privește pe CS Știința Bacău, aceasta își va continua aventura în prima ligă, în ciuda faptului că, după încetarea protocolului cu CSM Bacău, scadent la finalul primăverii, a rămas fără nicio voleibalistă în lot.
„Important este că ne-am înscris în A1. Acum, purtăm discuții cu impresarii pentru cooptarea de jucătoare. Am discutat și cu fetele care au evoluat la echipă anul trecut. Deocamdată, niciuna nu a dat vreun răspuns, însă continuăm să așteptăm”, a declarat directorul CS Știința, Cristina Alexe, care a explicat că, prioritar pentru obținerea unui buget cât mai consistent din partea forului tutelar, Ministerul Educației, este ca achizițiile să îndeplinească și statutul de studente:
„Ordinul nostru de finanțare impune acest lucru, iar noi încercăm să ne consolidăm un buget care să ne permită desfășurarea activității sportive în condiții cât mai bune, începând cu echipa de volei feminin, singura din prima ligă. Până să primim ajutor financiar din alte părți, trebuie să ne ajutăm singuri. Asta nu înseamnă automat că vom avea la echipă doar studente, după cum nu exclud nici posibilitatea ca în lot să regăsim și straniere, asta cu atât mai mult cu cât plaja jucătoarelor din România este destul de restrânsă”. În ceea ce privește antrenorul, CS Știința are o țintă precisă: Aurel Cazacu. Conducerea clubului l-a ofertat pe tehnicianul care a mai antrenat gruparea băcăuană în mai multe rânduri, ultima oară în sezonul 2021-2022.
„Ne dorim ca domnul Cazacu să conducă echipa, în tandem cu Lucian Voinea. Am purtat discuții în acest sens și urmează să primim un răspuns. Eu sper ca acesta să fie unul afirmativ”, a subliniat directorul Cristina Alexe, care a fixat ca dead-line perioada de căutări la nivelul lotului sfârșitul lunii iulie: „Dorința noastră este ca, cel târziu la mijlocul lunii august echipa să-și reia pregătirile cu efectivul complet”.