Este cel mai bun sportiv al CSM Bacău în 2019. Este cel mai bun sportiv al județului în 2019. Este singurul sportiv băcăuan calificat până acum la Olimpiada programată în vară, la Tokyo. Este sportivul care nu oferă niciodată, dar absolut niciodată declarații banale. Este Daniel Cristian Martin. Și este invitatul de azi al ”(S)Portretului săptămânii”.
Data și locul nașterii: 5 octombrie 2000, București.
Stare civilă: necăsătorit.
Principala realizare profesională: „Să le iau în ordine ierarhică. Așadar: calificarea la Jocurile Olimpice, titlul european cu recordul competiției la juniori în 2018, cele două medalii cucerite la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires și hai să punem și aurul de la Kazan, de la etapa de Cupa Mondială de la finalul anului trecut”.
Principalul regret profesional: „Lipsa disciplinei în anumite momente în care aș fi putut da și obține mai mult. Nu pentru un rezultat anume, ci strict pentru mine. Adevărul este că sunt foarte perfecționist”.
Sportivul preferat: „Din înot, Michael Phelps. Din celelalte sporturi, Cristiano Ronaldo”.
Hobby: „Condusul mașinii, muzica și, mai nou, cititul”. Și jocurile pe computer? „În ultima vreme, mai puțin. Au făcut loc unei noi pasiuni: cititul. Ultimele cărți citite? «Arta subtilă a nepăsării» și «Arta subtilă a disperării»”.
Mâncarea favorită: „Categoric, pizza”.
Orașul de suflet: „Singapore. De neegalat”.
Actorii preferați: „Îmi place mult Margot Robbie. Și Al Pacino”.
Muzica preferată: „2Pac continuă să fie preferatul meu. Pe lângă rap, am început să ascult și mult trap, un hip-hop modernizat, dar care are același mesaj”.
Vacanța perfectă: „Pe o plajă, înconjurat de plante exotice și beneficiind de multă odihnă”.
Nu poate trăi fără…: „Ar fi scontat să spun că fără înot. Mai corect este să precizez însă că nu pot trăi fără un scop, fără un țel. Și în plan uman, și în plan profesional”.
Trei lucruri de luat pe o insulă pustie: în ianuarie 2019, într-un interviu acordat „Deșteptării”, Dani Martin ar fi luat cu el pe o insulă pustie, „o persoană foarte dragă mie, o consolă de jocuri și o boxă portabilă”. La un an distanță, preferințele s-au schimbat: „O brichetă, ca sursă de căldură și lumină. Un ghiozdan pentru simplul meu confort; să car diferite lucruri și, umplut cu frunze sau paie, să-mi servească drept pernă pe timp de noapte. Și o carte; să-mi fac creierul să creadă că încă nu s-a terminat”.
Trei dorințe pe care i le-ar putea îndeplini peștișorul de aur: „Asta-i interesantă! Bun, să spunem atunci așa: dacă aș prinde peștișorul de aur, i-aș da drumul fără să-i cer nimic. În schimb, aș începe să lucrez ca să-mi îndeplinesc singur cele trei dorințe”.
Personalitatea cu care ar ieși la o cafea: „Poate să nu fie doar una singură? OK, preferințele mele se îndreaptă spre lumea muzicală: El Nino și cei de la BUG Mafia”.
O nebunie pe care a făcut-o sau pe care ar dori să o facă: „Vreau să sar cu parașuta. O altă nebunie pe care o agreez este bungee-jumping-ul”.
Capitolul bancuri: le spune sau le ascultă? „Nu știu să spun bancuri, chiar nu știu. Mai mult ascult. Din păcate, le și uit repede”.
Cum se vede la 70 de ani: „Adică peste 50 de ani? Oho, e foarte- foarte îndepărtat. Bun, să încercăm… În primul rând, mă văd… în viață. Mă văd într-o grădină în spatele casei privind în jur și descoperind că nu am trăit degeaba, că am trait cu un scop. Iar aici nu mă refer neapărat la ce am realizat profesional, ci, mai ales în plan familial, la ce las pentru mai departe: copii si nepoți”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.