15 noiembrie 2024

Spitalul Podu Turcului s-a reorganizat

– s-a desfiintat Compartimentul de Primiri Urgente, dar numarul de paturi ramâne acelasi

De luni, 1 februarie, Spitalul „Polimed” Podu Turcului functioneaza dupa o alta structura. Cererea de reorganizare a fost depusa si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau, care a dat deja aviz favorabil.



„Ce este nou: la acest spital nu va mai functiona structura de urgenta, pentru ca nu mai au medic. S-a reevaluat situatia si s-a decis o noua structura, dar numarul de paturi a ramas acelasi. S-au orientat in functie de specialitatile medicale pe care le au. In aceste conditii, la un apel 112, de urgenta, cazurile vor fi redirectionate spre Spitalul Judetean de Urgenta Bacau”, a confirmat si Dan Stoica, director executiv Relatii Contractuale la CJAS Bacau. In acest moment, tot din datele furnizate de CJAS Bacau, in Spitalul Podu Turcului lucreaza 18 medici si 37 de asistenti medicali, iar in total sunt in jur de 130 de angajati (inclusiv personal TESA).

Noua structura

Astfel, din aceasta luna, unitatea spitaliceasca din Podu Turcului asigura servicii medicale de spitalizare continua in urmatoarele specialitati:
Pediatrie – 25 paturi
Medicina interna (cronici) – 50 paturi
Cardiologie (cronici) – 25 paturi
Neurologie (cronici) – 25 paturi
Recuperare medicina fizica si balneologie – 13 paturi
Ingrijiri paliative – 12 paturi

Pe servicii de spitalizare de zi, ramân 25 de paturi, in specialitatile: Medicina interna, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie, Pediatrie, ORL, Obstetrica – Ginecologie. Acestora li se adauga consultatii in Ambulatoriul de specialitate integrat in cabinetele de Medicina interna, Cardiologie, Chirurgie generala, Obstetrica – Ginecologie, Pediatrie, Neurologie, ORL si Dermatologie. Totodata se realizeaza si investigatii paraclinice in Laboratorul de analize medicale si Laboratorul radiologie si imagistica medicala.

Si Ambulanta cauta alte solutii

Desfiintarea structurii de urgenta de la Spitalul Podu Turcului a determinat si Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Bacau ca incerce noi solutii. „Problema este ca va trebui sa redirectionam urgentele spre alte spitale. De aceea deja am suplimentat cele doua echipaje din tura de zi si cele doua din tura de noapte cu inca un echipaj medical de urgenta, iar pe viitor vom mai face si alte suplimentari pentru a scurta timpul de ajungere la caz. Luam in calcul si directionarea cazurilor de urgenta nu numai catre Spitalul Judetean Bacau, ci si spre cel din Bârlad. Chiar in aceasta saptamâna vom avea o intâlnire in acest sens. Luam toate masurile necesare pentru rezolvarea cazuisticii de urgenta din zona Podu Turcului”, ne-a declarat si dr. Adrian Colibaba, director medical la SJA Bacau.
Conducerea spitalului nu a raspuns apelurilor noastre pentru a prezenta un punct de vedere pe acest subiect.

Conform informatiilor de pe site-ul propriu, Firma „S.C. Polimed S.R.L.” este unitate sanitara din segmentul de asistenta medicala spitaliceasca si ambulatorie, cu sediul în localitatea Podu Turcului, str.T. Vladimirescu, nr. 94, judetul Bacau. Forma de proprietate este privata, forma juridica fiind societate cu raspundere limitata. Spitalul nu participa in acest moment la Programe Nationale de Sanatate.

In urma schimbarilor de la spitalul din Podu Turcului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a infiintat un punct de lucru pentru Smurd in aceasta localitate. Masura a fost luata pentru ca paramedicii sa poata ajunge in timp util la cei care solicita transportul la o unitate medicala. „De la 1 februarie va functiona si Smurd-ul de la Podu Turcului, pentru ca partea de urgenta de acolo va fi adusa la Bacau, la Adjud, dar foarte putine cazuri, si la Bârlad. Este un efort si pentru noi. Acei paramedici care vor incadra Smurd-ul nu vor putea fi folositi la alte interventii iar efectivul de la Garda de Interventie Podu Turcului este destul de mic, insa ne vom descurca. Pentru interventii mai complexe, pe parte de situatii de urgenta, daca va fi cazul, vom aduce oameni din timpul liber”, a declarat colonelul Ioan Mihalache, inspector sef al ISU Bacau. Pentru a aduce un bolnav la Spitalul Judetean Bacau, echipajul de salvare al pompierilor ar putea sa parcurga chiar si 90 de kilometri, daca il preia dintr-un sat mai indepartat. (Geta Panaite)




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Alte titluri

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014