Bazinul de Înot din Bacău a fost din nou „teatrul de operațiuni” al acțiunilor caritabile desfășurate de Fundația Comunitară Bacău, care a organizat vineri, 17 mai, cea de-a VII-a ediție a Swimathon. Ca si la edițiile precedente, desfăsurarea a fost impresionantă atât pe culoarele bazinului cât și în tribune. De această dată s-a înotat pentru șase proiecte, fiecare dintre ele fiind susținute din tribune de un număr consistent de suporteri.
Unul dintre proiecte a fost cel susținut de de o echipă de la Filarmonica „Mihail Jora”, aceștia sprijinind cauza Melindei, una dintre elevele olimpice la biologie implicate în teribilul accident al lotului olimpicilor băcăuani care a avut loc luna trecută în județul Cluj.
Un alt proiect, „Bursă specială pentru studenți” a fost susținut de o echipă a Universității „George Bacovia”, iar Asociația „Surf The Earth Project – STEP”, prin proiectul „Bacău Streetball Challenge”, își propune să ridice nivelul de conștientizarea a românilor cu privire la rolul important pe care sportul îl joacă în viețilelor.
Următorul proiect i-a avut în prim-plan pe cei de la Fundația „Sfântul Ioan Bosco” care au participat la Swimathon pentru a strânge fondurile necesare susținerii a 10 copii din familii dezavantajate. Școala „Ion Creangă” Bacău a avut un proiect prin care își dorește crearea unui spațiu de recreere în curtea școlii, și nu în ultimul rând, „Natură-n Armură”, un proiect prin care s-a adus în discuție importanța educației și implicarea în depășirea problemelor ce țin de schimbările climaterice.
Atmosfera a fost una electrizantă, pe toată durata competiției, cei care au susținut cauzele de pe culoarele bazinului fiind încurajați frenetic din tribune.
„În cei șapte ani de Swimathon, am colaborat cu zeci de organizații și grupuri de inițiativă, cu sute de donatori și mii de susținători. Pentru noi e un privilegiu să punem această platformă de strangere de fonduri la dispoziția celor care au o inițiativă, un proiect sau o cauză în care cred. Este contextul în care ei pot construi în jurul lor o comunitate care să îi ajute să își atingă obiectivele. Și da, Fundația Comunitară organizează acest eveniment, le oferă consultanță pe mecanisme de strângere de fonduri și asigură cadrul legal, dar Swimathon nu este doar evenimentul nostru. El este construit prin coparticipare. Este un eveniment care oglindește comunitatea, societatea civilă și gradul de implicare al oamenilor. Iar anul acesta, pentru al șaptelea consecutiv, Bacăul a arătat ca este viu, implicat și constructiv. Felicităm echipele de proiect și mulțumim celor care au făcut valuri”, a declarat Mihai Căprioară, director executiv la Fundația Comunitară Bacău.
În competiția solidarității băcăuane, pe locul I s-a clasat echipa de la Barrier, pe locul secund Awkward Turtles iar pe III a fost lotul artiștilor de la Filarmonica „Mihail Jora”. În total s-au înotat 472 de ture de bazin, adică 23,6 km. Pe întreaga desfășurare a evenimentului în sală au fost expuse diferite urne în care cei prezenți au donat sume de bani pentru cauzele proiectelor propuse la Swimathon 2019. Suma totală a fondurilor colectate va fi anunțată după centralizarea tuturor datelor. Evenimentul a fost prezentat de George Cojocarescu. Și de această dată Swimathon a strâns în jurul său comunitatea demonstrând încă odată solidaritatea băcăuanilor.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.