Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău a decis să organizeze cursuri pentru viitoarele mămici și viitorii tătici, acestora din urmă oferindu-li-se nu doar sfaturi despre cum să schimbe un scutec sau cum să calmeze un bebeluș care plânge, ci și… un atestat care le va aduce 10 zile în plus de concediu! Da, ați citit bine!
Participanții vor afla informații utile despre nașterea naturală, nevoile fizice și psiho-afective ale bebelușului, somnul bebelușului, plânsul acestuia, dar și ce sunt colicile, cum trebuie menținută igiena nou-născutului, unde este cel mai bine să doarmă acesta sau cum trebuie supravegheat.
Pe 24 octombrie 2024, în spatele Maternității Bacău, viitorii tătici sunt invitați să ia parte la un curs de puericultură, iar la final, vor primi nu doar cunoștințe despre nevoile bebelușilor, ci și un certificat care le va oferi 10 zile suplimentare de concediu!
Organizatorii cursului spun că totul este perfect legal, iar diploma le va oferi tăticilor posibilitatea de a se implica mai mult în primele zile din viața copilului.
Venirea pe lume a unui bebeluș este o experiență minunată, dar și plină de provocări. Acest moment, de o importanță covârșitoare în viața fiecărui părinte, vine la pachet cu o mulțime de întrebări, nesiguranțe și situații noi, mai ales pentru mamele care se pregătesc să aducă pe lume un copil. De la primele mișcări ale bebelușului în burtică până la momentul nașterii și primele zile de viață, totul este o combinație de emoție, bucurie, dar și stres. Fiecare etapă a sarcinii și a îngrijirii nou-născutului aduce cu sine provocări diverse: de la alegerea metodei de naștere, înțelegerea nevoilor fiziologice și emoționale ale bebelușului, până la gestionarea colicilor, a plânsului sau a somnului acestuia.
În fața acestor provocări, cunoașterea și pregătirea devin aliați esențiali pentru viitoarele mame. Din acest motiv, cursurile de puericultură și naștere organizate de Spitalul Județean de Urgență Bacău oferă o oportunitate de neprețuit. Prin aceste sesiuni interactive, teoretice și practice, mamele, dar și tăticii, au șansa de a învăța tot ceea ce trebuie să știe pentru a-și întâmpina micuțul cu încredere și calm. Educatorii perinatali și moașele licențiate, precum Alina Mazilu și Efigenia Casapu, nu doar că oferă informații valoroase, dar sunt și acolo pentru a răspunde cu răbdare și empatie tuturor întrebărilor viitorilor părinți.