26 decembrie 2024

Sfaturi simple și eficiente pentru întreținerea articolelor sanitare din baie

Curățarea băii este una dintre cele mai plictisitoare activități din casă. Poate părea o corvoadă fără sfârșit. Dar, atunci când este făcută corect, nu numai că vă menține baia nepătată, ci și fără germeni. Consultați aceste sfaturi simple de întreținere și transformați baia și toaleta într-un templu al bunăstării.

Cu toții ne dorim o baie modernă, cu obiecte sanitare de calitate și investim constant în cele mai bune accesorii de baie. Însă, odată renovarea terminată, trebuie să întreținem baia pentru igiena maximă și pentru a ne bucura de obiectele sanitare cât mai mult.



Da, baia este cel mai umed loc din casă. Este un mediu ideal pentru bacterii, viruși, mucegai etc. Însă curățenia corectă făcută periodic va asigura că baia voastră va rămâne mereu în perfectă stare de facționare și fără germeni.

Pentru o igienizare cât mai bună a obiectelor sanitare, mai întâi de toate trebuie să avem grijă ce produse alegem. Accesând absulo.ro, veți găsi o varietate impresionantă de baterii de baie, chiuvete, vase de toaletă, accesorii sanitare etc.

Chiuvete și Lavoare

În mod normal, chiuvetele din toaletă și vasul de toaletă ar trebui să fie realizate din porțelan vitros. Scaunul și capacul toaletei sunt în general realizate din plastic. Unele toalete au un finisaj special care o mențin mai curată. Curățarea frecventă a obiectelor sanitare din baia o menține curată și fără germeni.

Pentru astfel de produse este bine să folosiți un produs de curățare neabraziv pentru toaletă. Îndreptați duza sub marginea părții interioare a vasului. Stropiți-l cu generozitate în jurul marginii interioare. Lasă-l să acționeze câteva minute și apoi folosește o perie de toaletă pentru a freca puternic. Închideți scaunul și capacul toaletei și apoi spălați curățătorul.

Robineți, baterii de duș, baterii de chiuvetă

Robineții murdari pot face ca baia să pară neglijată și murdară. Expunerea la apă dură, spumă cu săpun, șampoane și uleiuri de corp creează un exterior alb pe robinete. Mineralele din apa dură, atunci când sunt combinate cu șampoane și săpunuri, creează o murdărie tulbure pe robinete și cabinele de duș.

Cu cât murdăria rămâne mai mult timp pe robinet, devine mai dificil de îndepărtat. Curățarea frecventă a robinetelor și a altor produse de baie cromate ajută la îndepărtarea depunerilor și la menținerea băii strălucitoare și frumoasă.

Pentru a curăța obiectele sanitare și accesoriile de baie cromate, umpleți o sticlă de pulverizare cu oțet alb obișnuit. Pulverizați oțetul pe robinet și lăsați-l să stea timp de cinci minute. Oțetul slăbește murdăria, reziduurile de săpun și alte depozite minerale. Ștergeți-l cu un prosop de hârtie.

Folosirea produselor de curățenie

Puteți să folosiți și diferite alte produse de igienă și curățenie, dar aplicați-le corect pentru a nu distruge obiectele sanitare. Nu uitați să nu pulverizați niciodată agenți de curățare direct pe robinet sau pe cap de duș. În schimb, pulverizați agentul de curățare pe o cârpă moale și apoi utilizați această cârpă pentru a șterge suprafața obiectelor sanitare.

Evitați să folosiți agenți de curățare abrazivi, deoarece pot deteriora suprafața chiuvetei și pot lăsa zgârieturi.

Asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc și mențineți baia bine ventilată deoarece produsele de curățare pot genera vapori toxici care pot fi nocivi la inhalare. Asigurați-vă că lăsați ușa sau fereastra de la baie deschisă.

Concluzii

În concluzie, igienizarea obiectelor sanitare din baie trebuie făcută constant și cu produse de calitate, aplicate conform instrucțiunilor. Astfel, mențineți baia curată, fără germeni, iar produsele vor avea viață lungă.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img