14 noiembrie 2024

Ședință de Consiliu Local cu „scântei”

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 10.00, la Centrul de Afaceri și Expoziții a avut loc ședința ordinară a Consilului Local, întâlnire convocată de primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu. Ordinea de zi a cuprins 19 puncte de dezbateri și aprobări, iar la punctul 20, Diverse, au fost adăugate și alte propuneri.

La începutul ședinței, care a început cu întârziere, au fost prezenți 19 consilieri. Primul punct pe ordinea de zi, proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de comodat care să aibă ca obiect darea în folosință cu titlu gratuit, de către Municipiul Bacău către Spitalul Județean de Urgență, în scopul asigurării asistenței medicale în vederea în vederea utilizării în spațiul Spitalului „Sfânta Maria” – Boli Infecțioase Adulți, Boli Infecțioase Copii, ATI; proiect aprobat cu 19 voturi.



Între timp s-a alăturat și consilierul Laurențiu Chiciu, numărul consilierilor prezenți ajungând la 20.

Secretarul Primăriei, Ovidiu Popovici, a precizat încă din startul întâlnirii că Dorin Chirilescu, consilier independent, aflat în carantină, a dorit să-și exprime votul prin telefon, convorbirile urmând să fie ascultate în direct la stația de sonorizare.

„Spectacolul” a început când s-a trecut la punctul 4, un proiect de hotărâre cu privire la modificarea Hotărârii Consilului Local al Municipiului Bacău nr. 84/13.04.2012 prin care s-a aprobat reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipului Bacău și a Regulamentului Local de Urbanism, cu modificările și completările ulterioare.

Practic, la acest punct s-a vorbit pe marginea locurilor de parcare din municipiu și asigurarea de locuri de parcare de către dezvoltatorii imobiliari pentru stoparea deficitului de locuri de parcare.

Viceprimarul Cristian Ghingheș a afirmat că în Bacău deficitul de locuri de parcare este de 1000 de locuri pe fiecare cartier. Lucrurile s-au inflamat și au apărut „înțepăturile”.

Consilierul Daniel Ștefan a întrebat cum se va rezolva problema locurilor de parcare pe străzile Carpați sau Bicaz. Apoi, tunurile au fost puse pe Ghingheș de consilierul Gheorghe Huluță care l-a acuzat pe tânărul viceprimar de campanie electorală continuă, și i-a recomandat să renunțe la ea.

Discuțiile au durat mai bine de două ore pe acest subiect la care consilierul independent Dorin Chirilescu a intervenit prin telefon subliniind că dorește o dezbatere mai amplă pe acest subiect.

Cu 9 voturi pentru și 12 abțineri, proiectul nu a trecut urmând a fi discutat într-o dezbatere publică în următoarea perioadă.

În „jocul contrelor” dintre consilieri s-a remarcat primarul Lucian Stanciu Viziteu care a știut de fiecare dată să aplaneze discuțiile și să dea relații foarte exacte pe subiect.

A urmat supunerea spre aprobare a celorlalte puncte de pe ordinea de zi, punctele 5, 6 și 7 fiind supuse la vot în bloc.

Primarul acuză partenerii de alianță că au trădat

„Am avut astăzi neplăcuta surpriză să constat că partenerii de alianță de la PNL nu-și respectă parteneriatul asumat împreună în fața cetățenilor. Am pus pe masa consilierilor locali mai multe proiecte care vin cu solutii suplimentare pentru lupta antiCOVID si să reglementeze problema stringentă a locurilor de parcare din municipiul Bacău”, spune primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Este vorba despre revenirea la prevederile PUG-ului aprobat în 2012, în sensul alocării de 1,5 locuri de parcare per apartament la blocurile nou construite. În momentul de față, funcționează o propunere făcută de fostul viceprimar al Bacăului, Dragoș Ștefan, care a amendat PUG-ul prin scăderea numărului de parcări la una singură per apartament.

„Deși în cadrul ședinței s-a recunoscut faptul că fosta administrație a luat această decizie fără consultare publică iar proiectul de hotărâre inițiat de mine venea să corecteze acest lucru, partenerii din PNL au pus mai presus interesul dezvoltatorilor imobiliari incorecți decât interesul comun al cetățenilor.

Din cauza modificării PUG-ului, de la 1,5 la un singur loc de parcare, deficitul de parcări din municipiu a crescut. Intenția mea a fost să stopăm creșterea deficitului, în primă fază, pentru ca apoi să venim cu un regulament clar și strict în ceea ce privește regimul parcărilor. Regulamentul ar intra în vigoare în urma unui studiu profesionist și în urma consultării cu Ordinul Arhitecților.
Suma alocată pentru acest studiu era prevăzută la punctul de pe ordinea de zi cu rectificarea bugetară. Din păcate, de neînțeles pentru mine, mai mulți colegi de alianță au părăsit sala. Am ajuns astfel, ca cei de la PNL să voteze cot la cot cu cei din PSD”, a încheiat edilul Bacăului.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014