Directorii deconcentratelor din judet s-au intâlnit, joi, in sedinta pe luna iulie a Colegiului Prefectural, care a avut pe ordinea de zi mai multe informari privind activitatea din 2014 si planuri de masuri pentru 2015.
Theodora Sotcan, inspector scolar general, a prezentat situatia desfasurarii examenelor de evaluare nationala si bacalaureat, masurile luate pentru ca aceste activitati sa se desfasoare fara incidente, despre numarul absentilor la evaluarea nationala, dar si despre faptul ca „sub 1 la suta dintre elevi au abandonat scoala”, ceea ce situeaza Bacaul intre judetele fruntase.
Numarul elevilor care au luat peste 5 la evaluare „e un pic sub media pe tara”, totusi duce judetul in jumatatea superioara a clasamentului. La Bac suntem cu 10 procente peste media nationala. Se putea si mai bine, insa „20 la suta dintre candidatii la bacalaureat provin din seriile anterioare si este destul de dificil pentru cei care au terminat in anii trecuti sa se pregateasca.
Purtam povara acelui procent catastrofal din 2000”, a precizat Theodora Sotcan. Ea a mai vorbit despre manuale, rechizite, microbuze si situatia autorizarii sanitare a scolilor.
„In repartizarea celor 19 microbuze in judet nu a existat nicio tenta de coloratura politica, singurul criteriu folosit fiind necesitatile scolare din localitatile respective” a precizat prefectul Dorian Pocovnicu. A doua informare a fost prezentata de Andrei Seto, directorul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, a vizat stadiul accesarii fondurilor europene pentru politici agricole.
Pornind de la Politica Agricola Comuna si Regulamentul CE, România a elaborat Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013. In acest interval, in judetul Bacau au fost derulate 11 masuri si depuse 3057 de proiecte. Doar doua masuri nu au fost accesate: 221 – Prima impadurile a terenurilor si 142 – Infiintarea grupurilor de producatori.
Dorian Pocovnicu a insistat pe importanta informarii asupra masurilor: „Trebuie sa fim cât mai aproape de unitatile administrativ-teritoriale, sa mergem noi acolo si sa le explicam, nu sa asteptam sa vina oamenii sa ne intrebe.”
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.