15 noiembrie 2024

Sectie noua de diagnostic de laborator la DSVSA

Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe.

„Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate din carne, urmând ca, in viitorul apropiat, sa se includa pe lista de metode analitice si determinarea genomului viral pentru pesta porcina clasica, pentru influenta aviara, detectia Salmonella din produsele de origine animala, precum si detectia Organismelor Modificate Genetic din produsele de origine non-animala”
Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.



Interesant este ca, de acum incolo, vor putea fi depistate mult mai rapid cazurile de falsificare a produselor pe baza din carne, stabilindu-se cu exactitate de la cel fel de animal provine carnea folosita la obtinerea acestora, cât si procentajul continut.

Mai retinem ca metoda reactiei de polimerizare in lant (PCR), utilizata la sectia din cadrul DSVSA, a fost pusa la punct la inceputul anilor ’80, primind premiul Nobel, intrucât tehnica a reusit sa revolutioneze studiul molecular cu aplicabilitate larga in domenii din ce in ce mai diverse (genetica, microbiologie, virusologie, hematologie, oncologie etc.).




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Alte titluri

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014