„Să învățăm să reciclăm!” Acesta a fost sloganul activității desfășurate de elevii claselor V-VIII, ai Școlii Gimnaziale Letea Veche coordonați de prof. Ioana-Alexandra Sion. Activitatea nu este prima de acest gen, iar elevii au mai luat contact cu o astfel de inițiativă și în anii trecuți, atunci când au ieșit pe străzile comunei și au făcut auzită campania de colectare de deșeuri electrice, electronice și electrocasnice.
Această activitate a fost întreprinsă prin intermediul unei colaborări încheiate între școală și Asociația RoRec, o organizaţie non-profit, formată de șase dintre cei mai cunoscuţi fabricanți europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de echipamente electrice și electronice şi gestionează în mod responsabil și cu grijă față de mediu, toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor provenite din aceste tipuri de echipamente (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu și cu standardele CENELEC aplicabile în domeniul tratării DEEE.
Ce a fost diferit în acest an? Evident, modalitatea de desfășurare a acestei campanii – online.
„Cu toate provocările pe care le-a adus anul 2020, cu desfășurarea orelor de curs în mediul online, am crezut că toate activitățile extrașcolare și extracurriculare vor fi amânate sau chiar anulate. Spre fericirea noastră, a cadrelor didactice, acest lucru nu s-a întâmplat. Pot spune că sunt foarte mândră și extrem de recunoscătoare față de elevii mei, pe care îi consider adevărații eroi, deoarece «traversează» o perioadă atât de dificilă și reușesc să facă față tuturor provocărilor fără a spune «nu pot». Ce m-a surprins cel mai mult, a fost atitutdinea lor și rapiditatea cu care au și demarat lucrul în această campanile. Încă din momentul în care au fost anunțat că vor participa din nou ca membri ai Patrulei de Reciclare reacțiile lor de bucurie și entuziasm nu au întârziat să apară”, ne-a declarat prof. Ioana-Alexandra Sion, profesorul coordonator.
Campania de conștientizare a efectelor nocive ale poluării cu DEEE-uri s-a desfășurat în perioada 14-16 octombrie, perioadă în care elevii au avut și rol de ghizi. Aceștia au preluat informațiile transmise de profesorul coordonator și au tras un adevărat semnal de alarmă în rândul rudelor, vecinilor și prietenilor, îndemnându-i să scape de toate aceste deșeuri apelând la serviciile gratuite de preluare a DEEE-urilor ale Asociației RoRec. Modul de participare, anul acesta, a fost indirect, și anume, prin crearea de desene, colaje, afișe, prezentări Power Point reprezentative pe tema poluării cu DEEE-uri. Încă de a doua zi elevii harnici și iscusiți și-au pus toată creativitatea, talentul și dragostea față de natură în crearea acestor proiecte absolut minunate.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.