24 decembrie 2024

Se caută soluții pentru extinderea campaniei de vaccinare antiCOVID-19 prin medicii de familie, dar și în mediul rural

Instituția Prefectului Județul Bacău a organizat o întâlnire de lucru cu președinții Asociației Medicilor de Familie Bacău, respectiv dr. Marilena Căliman și dr. Cătălin Andriescu, dar și cu cei ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, prin Marius Savin – președintele instituției și Direcției de Sănătate Publică – dr. Mihaela Arim, pentru a se găsi soluții privind extinderea campaniei de vaccinare anti COVID-19 prin cabinetele medicilor de familie. Se dorește ca această vaccinare să ajungă și în mediul rural.

În acest sens, discuțiile au vizat modalitatea prin care Instituția Prefectului Bacău poate sprijini acest demers, în special în mediul rural. În prezent, doar 25 la sută dintre medicii de familie din județul Bacău și-au manifestat disponibilitatea de a administra serul prin cabinetele proprii (procent situat în media națională), a anunțat prefectul Leondard Bulai. Concret, doar 63 de medici de familie din județul Bacău, din totalul de circa 250, și-au exprimat un acord de principiu pentru implicarea în campania de vaccinare și doar 24 sunt din mediul rural.



Pentru a crește numărul medicilor de familie, dar și a potențialilor beneficiari ai campaniei de vaccinare, Instituția Prefectului va sprijini medicii de familie în identificarea unor soluții pentru realizarea circuitelor necesare vaccinării și asigurarea materialelor necesare. În același timp, va prelua sesizările privind legislația care specifică în ce condiții se va face vaccinarea în cabinete, pentru a aduce îmbunătățiri și astfel, pentru a încuraja o mai mare implicare a cadrelor medicale.

„Apreciez efortul pe care medicii de familie l-au făcut în tot anul care a trecut de la declanșarea pandemiei, atât pentru a prelua pacienții cu afecțiuni cronice, cât și pe cei cu simptomatologie Covid 19. Este un efort substanțial pe care cadrele medicale l-au făcut, tocmai de aceea, doresc să vin în sprijinul lor cât mai mult și în perspectiva derulării campaniei de vaccinare. Cred că este un moment în care autoritățile trebuie să pună umărul la succesul acestui demers, cu acțiuni concrete”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

În prezent, la nivelul întregului județ sunt 17 centre de vaccinare, după cum urmează:
• municipiul Bacău: Centrul de Afaceri și Expoziții (cu două puncte de vaccinare), Colegiul „Letea”, Sala de Sport de la Școala „Ion Luca”, Baza 95 Aeriană Bacău și Centrul Militar Județean;
• municipiul Onești: Muzeul de Istorie (cu două puncte de vaccinare) și Baza Sportivă;
• municipiul Moinești: Complexul de Servicii Sociale;
• oraș Comănești: Centrul de vaccinare nr. 5;
• oraș Buhuși: Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” Buhuși (cu două centre de vaccinare);
• oraș Târgu Ocna: Centrul Balnear „Parc Măgura”;
• Sascut: Clădire S.C. SEPRAG S.R.L. – SALON LUX;
• Podu Turcului: Sala de Sport de la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuță”;
• Dărmănești: Căminul Cultural.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img