8 noiembrie 2024

Se asfaltează drumul județean care străbate localitățile Mîlosu- Valea Caselor-Lipova-Valea Hogei

Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, a fost prezent, miercuri, la Școala Mîlosu, unde a fost întâmpinat de Costel Baciu, primarul comunei Lipova, de viceprimar și consilierii locali. Întâlnirea a fost de prilejuită de semnarea contractului cu Aqua Parc pentru asfaltarea drumului Mîlosu-Valea Caselor-Lipova- Valea Hogii.

Au fost prezenți Ionel Floroiu, deputat PSD, Silviu Pravăț, vicepreședintele CJ Bacău, Lena Ardeleanu, directorul Serviciului Public Județean de Drumuri (SPJD), și, firește, reprezentantul firmei Aqua Parc, Gabriel Cojocaru.



„Este un drum care nu a fost asfaltat niciodată, prin urmare acest proiect este foarte important pentru locuitorii acestor sate, pentru pelerinii care vin la cele două mânăstiri, Sf. Mina și Sf. Petru și Pavel, și pentru atractivitatea zonei”, a declarat Sorin Brașoveanu.

În fața aleșilor locali, președintele CJ Bacău a prezentat datele cuprinse în contract, mai exact lucrările care vor fi executate și valoarea acestora. Tronsonul Mîlosu – Valea Caselor- Lipova – Valea Hogii, care urmează să fie modernizat, are 7,4 km și face parte din drumul județean 241 C Roșiori-limită județul Neamț-Mîlosu-Valea Hogii-Satu Nou-județul Vaslui, cu o lungime totală de 17,4 km.

16 milioane din bugetul județului

Contractul semnat cu Aqua Parc pentru proiectarea și execuția obiectivului are o valoare de 16.042.000 de lei (inclusiv TVA). Costurile vor fi acoperite din bugetul Consiliului Județean.

„Este un proiect complex, care cuprinde lucrări de lărgirea platformei, supraînălțare, reprofilare, asfaltare, construcție de ziduri de sprijin, rigole, șanțuri, podețe, drumuri laterale și, bineînțeles, amenajări care țin de siguranța circulației, marcaje, indicatoare și alte elemente. Acest drum vine să întregească eforturile făcute de CJ Bacău anul acesta pentru modernizarea drumurilor județene. Avem șapte tronsoane care nu au văzut niciodată asfalt și care vor fi modernizate prin PNDL”, a explicat Sorin Brașoveanu.

Un pic emoționat, Costel Baciu, primarul comunei, a declarat: „Suntem onorați și foarte mulțumiți căci așteptăm de mulți ani să se întâmple această minune. Suntem nerăbdători să vedem că începe lucrarea.” Are și Primăria Lipova un proiect pentru 14 km de drumuri comunale care vin perpendicular pe DJ 241 C, finanțat prin PNDL și bugetul local, s-a lăudat Costel Baciu.

„De aceea am venit în PSD”

„Îi mulțumim în mod special domnului Dragoș Benea, fără sprijinul căruia nu s-ar fi făcut nimic. De aceea am venit în PSD”, a mărturisit Costel Baciu. „Dar vă simțiți bine în echipa noastră?”, l-a întrebat deputatul Ionel Floroiu. „Foarte bine”, a spus primarul, cu convingere. Sorin Brașoveanu i-a lăudat vrednicia, adăugând că există primari care nu au catadicsit să scrie un proiect deși exista șansa finanțării prin PNDL.

„Asfaltarea drumului Mîlosu-Valea Caselor-Lipova- Valea Hogii e o investiție pe care primarul și-o dorește de pe vremea când eram la Consiliul Județean, a declarat deputatul Ionel Floroiu, care răspunde de acest colegiu. Sperăm ca aceste investiții să ajute la dezvoltarea comunei. Ne dorim ca tinerii să se întoarcă acasă, să-și construiască case, să-și construiască o viață liniștită alături de părinți și copii.”

El a cerut seriozitate constructorului și a afirmat că aceste investiții vor așeza Bacăul pe harta județelor cu infrastructură rutieră modernă. „Noi ne ținem de cuvânt. Suntem o echipă unită și ne facem bine treaba”, a mai precizat Floroiu.

Rețeta succesului: munca în echipă

Invitați să ia cuvântul, cetățenii au adus în discuție probleme locale. Unul a explicat că o porțiune de drum asfaltată este inundată când plouă torențial și există riscul să se degradeze, iar primarul i-a explicat: „Trebuie să facem un șanț și am vorbit cu primarul din Roșiori să ne împrumute un buldoexcavator. Dar putem să facem un șanț de șapte metri, dacă nu-l întrețineți degeaba îl facem!”
Un alt locuitor s-a plâns că are opt copii și locuința sa nu e racordată la rețeaua de energie electrică. Primarul l-a informat că există posibilitatea extinderii rețelei prin PNDL, dar i-a amintit ceea ce i-a mai spus, anume că e absolut necesar să rezolve problema actelor de proprietate și cadastru.

În final, Sorin Brașoveanu i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în proiectele de infrastructură, referindu-se la echipa de specialiști ai SPJD și CJ Bacău și la parlamentarii PSD: „A fost o echipă cu rol foarte bine determinat, de la nivel local la nivel județean și central. O echipă care a funcționat prin experiența pe care au căpătat-o domnul Ionel Floroiu, acum deputat, și domnul Dragoș Benea, 12 ani președinte al Consiliului Județean. El știa foarte bine care sunt prioritățile județului și programele, încât, iată, acum am indentificat cele mai bune surse de finanțare și investițiile încep să prindă viață. Aceasta e rețeta succesului: munca în echipă și seriozitatea!”

Lucrări de modernizare derulate în județul Bacău în 2019 – 156 km

-pe drumul județean Pădureni-Godovana se lucrează pe o lungime 15 kilometri, valoarea investiției fiind de 5,3 milioane de Euro, sursa de finanțare – PNDL;

-drumul județean Horgești-Răcătău beneficiază de lucrări pe o lungime de 7,5 kilometri, valoarea investiției fiind de 4,1 milioane de euro, finanțată prin PNDL;

-drumul județean Motoșeni-Gura Crăiești-Benești-Balotești-Stănișești. Sectorul de drum județean pe care se execută lucrarea are o lungime de 15 km și deservește un număr de aproximativ 7 000 de locuitori. Valoarea investiției este de aproape 30 de milioane de lei, sursa de finanțare fiind PNDL ;

-drumul județean Poduri, care face legătura între Moinești – Poduri- Berzunți – Livezi, pe o lungime de 4,2 kilometri, cu termen de proiectare și execuție de 21 de luni, cu o valoare a investiției de 15,6 milioane de lei, asigurată prin P.N.D.L. Proiectul se adaugă eforturilor pe care Consiliul Județean Bacău le-a depus în ultimii doi ani, reușind din fonduri proprii reabilitarea a mai bine de 5 kilometri de drum, la care se adaugă încă 2 kilometri și 6 poduri care acum sunt în procedura de licitație.

-drumul județean care face legătura între localitățile Dărmănești și Sălătruc , ce va fi reabilitat pe o lungime de 6,3 kilometri. Lucrările sunt complexe și includ consolidarea acostamentelor, amenajări pentru scurgerea apei, construirea a două poduri și podețe, precum și lucrări pentru siguranța circulației și a pietonilor, valoarea investiției fiind de aproape 16 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată tot prin P.N.D.L.

– prin POR se finanțează mai bine de 94 de kilometri pe traseul limită județ Vrancea – Podu Turcului – Izvoru Berheciului – Secuieni – Traian – limita județului Neamț, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 41 de milioane de Euro.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014