Proiectul prof. univ. dr. Doru Ciucescu de a documenta și de a scrie o nouă carte de călătorii prinde contur. Proiectul era planificat pentru anul 2020, dar acum circa 20 de zile scriitorul băcăuan, primul condeier român călător pe șapte continente, a început un nou periplu, practic într-un survol de 35 de zile în jurul Pământului, cu sejururi în exotismul Oceanului Pacific.
La final, Doru Ciucescu își propune să scrie „Survolul Pământului, cu escale în exotismul Oceanului Pacific”, a 13-a din totalul de 33 de cărți ale sale.
Aventura scriitorului băcăuan a început cum se cuvine – pentru că așa sunt adevăratele aventuri: în prima zi, avionul spre Port Moresby s-a defectat cu o oră înainte de plecare. Avionul următor a fost după 24 de ore, dar călătoria a fost cu o altă companie aeriană. „Am ajuns la Port Moresby împreună cu alți 75 de pasageri – a scris Doru Ciucescu pe pagina sa Facebook. Ceilalți 40, din lipsă de locuri, rămânând… în mod voluntar încă o zi la hotelul de 5 stele. Aici este o diferență de fus orar de șapte ore în plus față de România. Vremea este însorită, numai bună pentru… selfie-uri”.
Pe 27 septembrie scriitorul era la Honiara, capitala Insulelor Solomon, a treia din cele opt destinații ale călătoriei sale în jurul lumii. „Aici sunt numeroase memoriale, două mari și altele mult mai mici, dedicate militarilor decedați în Bătălia de la Guadalcanal, din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, ceea ce dă orașului un aspect cam… sinistru, pe care l-am mai întâlnit în unele sate din Oltenia, unde pe garduri sunt înșirate cruci de lemn, la scară redusă de aproximativ trei ori, amintind de răposații familiilor respective. Diferența de fus orar este de opt ore în avans față de România” a notat scriitorul.
Miercuri – am mai aflat -, la Port Vila, a patra din cele opt destinații, cerul era înnorat, dar nu bătea vântul. Temperatura apei oceanului avea, desigur, valori tropicale. Dar, norii au dispărut și până la orizont se vedea numai culoarea albăstrui-verzuie a oceanului. „Mă pregătesc să intru în această întindere de apă, după ce mi s-au dat asigurări că în apropiere nu sunt sharks ori crocs (rechini sau crocodili) – mai scria Doru Ciucescu. Dimineața m-am trezit nu în ciripit de vrăbii, guguștiuci ori mierle, ci de alte păsări, ale căror nume vor face obiectul unor cercetări ulterioare”.
Doru Ciucescu, membru al Uniunii Scriitorilor, a călătorit în peste 60 de țări, dintre care 34 în afara Europei. După anul 2002 a început o intensă activitate de publicist în presa băcăuană și națională, iar în 2005 a publicat prima ediție a cărții „Mâncătoarele de ruj de buze din Casablanca”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.