Zilele trecute au adus prilej pentru 15 copii de la Scoala Gimnaziala Scorteni, judetul Bacau, de a deveni pentru o zi doctori, pompieri, judecatori, designeri, vânzatori etc. Aceasta, in cadrul unei vizite a copiilor in Bacau, in institutii specifice, vizita posibila printr-un proiect derulat de scoala amintita, in parteneriat cu Fundatia Terre des hommes si Aociatia Betania.
„Scoala noastra a primit un minigrant de la Fundatia Terre des hommes, alaturi de alte 60 de scoli din tara, prin proiectul Ziua Stafetei, proiect ce a dat ocazia copiilor de a deveni pentru o zi ucenici in meseriile pe care si le-ar dori, mentori fiindu-le personalul angajat in anumite institutii”, a spus Roxana Stan, profesor de Limba româna la Scoala din Scorteni, coordonator de proiect la nivel local.
Astfel, 15 elevi de gimnaziu din unitatea scolara amintita au mers, conform dorintelor lor in prealabil exprimate, in vizita la pompieri, la Aeroport, in spitale, in supermarketuri si la Judecatorie, apoi la film si la restaurant. „Ne-au impresionat, emotionat de-a dreptul, dorintele copiilor de a se face pompieri si medici, asta dupa ce au vazut ce s-a intâmplat in Colectiv…
O mare bucurie pentru copii a fost ca personalul din institutii le-a permis imbracarea uniformelor lor. Si, desi aceste haine le-au fost foarte mari, copiii au inteles responsabilitatea purtarii lor”, a mai spus profesor Roxana Stan.
Unii dintre copiii beneficiari ai proiectului nu au fost niciodata intr-un supermarket, n-au mers cu banda rulanta, cu liftul, n-au vazut un film 3D, toate aceste mici intâmplari transformându-se pentru ei intr-o adevarata aventura.
Din judetul Bacau, Scoala Gimnaziala Scorteni a fost singura care a primit minigrantul Fundatiei Terre des hommes, finantarea asigurând transportul, gustarea de dimineata, prânzul si câte un mic suvenir pentru copii.
„Ziua Stafetei” este o initiativa inovatoare in România a Fundatiei Terre des hommes si a partenerilor sai, prin care se incurajeaza recunoasterea potentialului copiilor, dreptul lor de a participa in societate si de a-si exprima liber opiniile asupra tutror situatiilor care le afecteaza direct viata.