„Școala Mamei” s-a înfiinţat şi în Maternitatea Bacău

    – proiectul este derulat de Asociația SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari la nivelul întregii ţări şi se adresează gravidelor şi proaspetelor mămici

    Joi, 1 martie, în Sala Amfiteatru a Maternităţii Bacău, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a fost lansat proiectul „Şcoala mamelor SAMAS”. Este vorba despre un program prin care mamele primesc consultaţii şi sfaturi pentru alăptarea şi îngrijirea corectă a nou-născuţilor.



    Trei asistente medicale din cadrul maternităţii au urmat cursuri în cadrul acestei şcoli şi sunt pregătite să le înveţe pe mămici sau pe viitoarelor mămici cum să se comporte pe timpul sarcinii şi cum să se ocupe de copiii lor. „Avem trei asistente formatoare care vor ţine aceste cursuri. Se doreşte a fi o iniţiere a mamelor în ceea ce înseamnă maternitatea, naşterea, perioada de după naştere, în special alăptarea. Sunt foarte multe informaţii care vin de pe internet cu tot felul de lucruri neclare şi atunci preferăm să avem aceşti oameni specializaţi pentru a aduce o informaţie corectă tinerelor mame din Bacău”, a declarat dr. Raluca Grigoriu, medic şef Secţia de Obstetrică-Ginecologie II.

    Cursurile pe care aceste cadre medicale le vor susţine sunt împărţite în patru module, structurate pe perioada de graviditate, pregătirea pentru naştere şi creşterea copilului şi alăptarea. Medicii spun că era mare nevoie de acest proiect, pentru că în ultimii ani numărul adolescentelor care devin mame a crescut foarte mult, practic sunt nişte copii cu copii şi acum au posibilitatea să afle de la specialişti cum să se ocupe de bebeluş. „Am aflat de pe Facebook de acest eveniment şi am venit. De obicei, evit anumite informaţii de pe internet, pentru că nu ştiu care sunt surslee şi atunci prefer să aflu detalii de la specialişti”, spunea una dintre viitoare mămici, prezente în sală.

    În perioada următoare, şi alte asistente din cadrul Maternităţii Bacău vor urma aceste cursuri. „Educatorii perinatali din Bacău vor oferi cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult”, a declarat Adina Gheorghe, director de fundraising Asociaţia SAMAS.

    Prioritățile educatorilor perinatali urmăresc obiectivele acestei asociaţii care, pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei și a bebelușului printr-o nutriție adecvată.
    Orice mămică sau viitoare mămică poate participa la aceste cursuri gratuite, care se vor susţine în Maternitatea Bacău.




    Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

    Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.